Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi baja lehet a cicámnak?

Mi baja lehet a cicámnak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A cicám 2 napja beteg de nem tudom mitol..hírtelen jelentkezett nála.Félig benti cica ,nem csavarog,nem mászkál el sehova .Nem eszik semmit,inni iszik néha tejet meg vizet .. Nem tud nyávogni pedig próbálkozik de alig jon vmi ki a torkán.,nyáladzik eroteljeseen büdös a lehellete,és néha krákog..mint ha valami lenne neki a szájába.. Egésznap csak alszik,néha sétál egyet de dölöngélve megy..kérlek irjatok vmit ha vkinek volt már hasonló ...ja és a cicám most lesz 1 éves..(kobor cica volt én fogadtam be sovány volt ,a nyakán volt egy lyuk ami szerencsere elmult nagy nehezen.. tyukok csipkodtak meg , és ször sem volt sok rajta).

2018. márc. 29. 20:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Remélem ugyanaz a kérdező vagy: https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__9221343-mac..

Ha ugyanaz vagy, ha nem, ennyi eszed van? Két napja beteg, de te megvártad a mai napot amikor már nincs állatorvos négy napig, az eszedbe se jutott volna hogy elvidd. Most mondjunk házi gyógymódot, mert 200 km-re nincs állatorvos, nincs autótok, nincs buszjárat, nincs pénzetek, 12 éves vagy még és a szüleid nem foglalkoznak a macskával, ugye?

2018. márc. 29. 21:02
 2/7 A kérdező kommentje:
Elmondanám neked hogy én már dolgozok... delutanos voltam a doki meg 5 tol 7 ig rendel .. hogy vigyem el..?
2018. márc. 29. 21:05
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha dolgozol felnőtt ember vagy, gondolom felelős állattartó, két napja szenved a macskád szóval akkor mégse vagy annyira felelős. Létezik ügyelet, el lehet vinni és nem gyakorin kérdezgetni mert senki sem távdoktor és nem lehet ilyen komoly tüneteket tejjel (ami ront rajta) meg vízzel kikúrálni.
2018. márc. 29. 21:13
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ostoba , old meg , hívd ki vidd el stb . Akkor meg sír a szád ha a doki késlekedik vagy nem jön rögtön a mentő mikor neked van bajod ...
2018. márc. 29. 21:16
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szombaton nálunk is van állatorvos. Dolgozik, a szombat nem pirosbetűs. Ügyelet pedig minden nap van, a pirosbetűs napokon is.

Első válaszoló egyáltalán nem ostoba, ő minden hosszú hétvégén itt virraszt, és a hasonló kérdéseket válaszolja meg.

Nyilván minden nap akkor dolgoztál, mikor az állatorvos nyitva volt, úgyhogy mostmár minél hamarabb vidd el a cicát orvoshoz, nagyon jó lenne Holnap, ügyeletre vinni!!! Legkésőbb pedig szombaton!

Lehet, hogy lenyelt valamit, amit nem kellett volna, és valahol megakadt, felsértette, és begyulladt és azért büdös a lehellete. Te sem fogsz tudni belelátni a macskád torkába, mi innen főleg, állatorvos tud rajta segíteni. Mivel nem eszik, nem iszik, ez elég komoly dolog, biztosan fájdalmai vannak. Puha ételt (konzerv) adj neki addig, és ügyelj rá, hogy igyon vizet, erőltesd is esetleg fecskendővel. Magától nem fog meggyógyulni, lehet, hogy idegen test van benne és csak rosszabb lesz!!

Facebookon a Debra24 oldalán van összegyűjtve megyénként az összes állatorvosi ügyelet, ma frissítették, tekintettel az ünnepre. Nézd meg ott a megyéteket, és lehetőleg holnap vidd el a cicát!!!! Nem fog magától helyrejönni!!!!

2018. márc. 29. 21:28
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Szia! Nekem is volt már hasonló, de hányt is a macska. Az állatorvos virusos fertőzésnek minősitette és beadott neki egy csomo inekciót.

Szerintem 2 variáns lehetséges: vagy megevett valamit, vagy vírus. ne aggódj: ha iszik vizet nincs nagy bal, tedjél a vizhez egy negyed kávéskanál sót

A macskák nagyón sívosak ( nálam mindik élеek macskák, már 35 éve)Tejet ne adjál neki. Nézzél bele a szájába, nincs -e ott valami.... ha sztomatitisze van ( szájüregi gyulladása), akkor azt meg fogod látni, viszont ha nem látod, akkor megevett valamit. Akkor széntablettát szoktam adni neki.

Gondolom, hogy dülengezik, mertt egyszerüen gyenge. Ahhoz túl fiatal, hogy valami daganatos betegsége legyen!

meglátod, ha nem jobbul az állapota (de jobbulni fog!!!!)? akkor elviszed az állatorvoshoz!

Nagyon értékelem , hogy befogadtál egy kis cicát!!!!!

2018. márc. 29. 21:30
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy tegyél a vizébe sót!! (7-es írta)

A só méreg a macska veséjének, egy beteg macskát ki is nyírsz vele. Ha meg meghánytatja, (embernek hányingere lenne a sós víztől), akkor minek hánytatnál egy olyan állatot, aki éppen alig eszik pár falatot, alig iszik pár kortyot. Még azt a pár falatot is hányja ki?

2018. márc. 29. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!