Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan tudnám rávenni anyát,...

Hogyan tudnám rávenni anyát, hogy megengedje, hogy legyen egy kiscicám?

Figyelt kérdés
17 éves fiú vagyok és nagyon szeretnék hogy legyen cicám,de viszont anya(aki ugye külföldön) meg mama(akivel lakok) nem engedik semmiképpen hogy legyen a lakásban egy kiscica.Mindent megprobaltam mert,megjavultam(régen rossz gyerek voltam) nem járok el ittholról,nagyon sokat győzködtem őket de valamiért egyszeruen azt mondjak hogy nem.Nem tudom felfogni :( azt mondta mama hogyha hazamerek hozni egy macskát akkor elkoltozik es lakjak a macskaval egyedul.Mit tehetnék?

#macskatartás #szülők nem engedik a háziállatot
2018. márc. 25. 23:21
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
100%

Szia!

Na és ha szülinapodra,karácsonyra,vagy egyéb fontos napra,ünnepnapra kérnéd,akkor sem kapnál? Mondjuk,ha az a legfontosabb,hogy kapj egy macskát,akkor mondd,hogy semmi mást nem kérsz mondjuk születésnapodra. Lehet hogy így kapnál.

2018. márc. 26. 00:20
 12/22 A kérdező kommentje:
Szia Nem segitene az sem probaltam :( De azert koszi a valaszt :)
2018. márc. 26. 00:31
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Hogy megértsd, miért okozhat gondot a mamádnak a lakásban tartott cica, olvasd el ezt a kérdést és válaszokat:

www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__9085457-nagyon-szeretem-a-cicakat-csak-sajnos-lakasban-elek-milyen-hatulutoi-vannak-a-b

Mindig voltak cicáim, imádom őket, de még így is kiborítanak néha. Pl. sírni tudnék, ha az egykor gyönyörű függönyeimet látom, a számítógépes székem kárpitját nemrég szaggatták szét, a kisfiam ágyáról egy marék szőrt szedtem le ma, pedig csak most kezdenek vedleni... Nem győzöm lezavarni őket a konyhapultról és az ebédlőasztalról, de ha nem vagyok ott, egészen biztosan órákig üldögélnek ott... Egy falat ételt sem lehet őrizetlenül hagyni az asztalon, mert biztosan elcsenik, még a kenyeret is, pedig rendesen kapnak kaját...

Ezeket csak az tudja elviselni, aki szereti őket. Nem lenne jó sora nálatok a cicának, és naponta veszekedhetnél a mamáddal, egyszerűen nem éri meg.

2018. márc. 26. 00:34
 14/22 anonim ***** válasza:
2018. márc. 26. 00:36
 15/22 A kérdező kommentje:
És akkor szerinted sehogy se bírnám megoldni? :(
2018. márc. 26. 00:36
 16/22 anonim ***** válasza:
A helyedben a macska érdekében nem erőltetném. Sok helyen olvasni, hogy amíg a gyerek nem volt otthon, szerencsétlen macskát elvitték és kirakták valahova messzire.
2018. márc. 26. 07:11
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem várj vele. Anyagilag el tudod tartani? Etetés, oltásokkal, állatorvos ha kell? Meg a macska öntörvényű állat, átrendezi a lakást fel egy a konyhás tálra, pultra, mindenhova. Kizárni nem tudod, mert úgyis elérni amit akar. Imádom én is a macskákat, de nekem se lehet. Barátnőmnek van, este elasztikus, de éjjel buli van, labdázik , vadászik lábadra, vagy talál egy zacskót mivel zöröghet. Előszeretettel rendezi át a polcokat... Stb. Mivel napközben mamáddal van így kell az ő beleegyezése is.
2018. márc. 26. 07:45
 18/22 anonim ***** válasza:
Várj vele amig lesz saját kereseted,mert ha ennyire nem akarják a cicát, gondolom orvoshoz sem vinnék,meg normális kaját sem kapna . és akkor a macskával cseszel ki sajnos :/ nincs kedved egyenlőre mondjuk kisegiteni menhelyen?
2018. márc. 26. 08:52
 19/22 anonim válasza:
Szerintem ha ennyire nem akarják,akkor próbáld meg elfogadni...egyszer úgyis lesz,csak talán később. Sok gond lehet vele,de azokat már leírták itt. Persze édibédi és szeretnivaló-ez jóváteszi a kis csínytevéseit-de szerintem még várj vele.
2018. márc. 26. 20:59
 20/22 anonim ***** válasza:
50%

Kedves kérdező, kifogtál egy barmot úgy látom :DDD (egy válaszolóra értem)

Én úgy gondolom, hogy ezen csakis a kommunikáció segíthet. Apum 65 éves, mindig is az udvaron képzelte el a macskákat. Addig győzködtem, amíg végül sikerült rávennem hogy próbaidőn hagy maradjon egy cica a lakásban. Ideiglenes befogadó voltam. Megegyeztünk, hogy ha nem szereti meg, akkor nem tartjuk meg, ha viszont megszereti, akkor marad. Szerencsére maradt is nálunk, és azóta boldogít, lassan 2 éve :)

2018. márc. 26. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!