Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 9 éves lány macskát lehet még...

9 éves lány macskát lehet még ivartalanítani, vagy már túl késő?

Figyelt kérdés

Eddig nem volt rá szükség, NEM szaporítottam. Csupán eddig teljesen benti cica volt, sosem érintekezett más macskákkal (egy kutyus volt/van mellette) és nem volt szüksége rá. Most viszont vidékre költöztünk, kertes házba. A költözés is csak egy utolsó eshetőség volt, amúgy nem merült fel ez sosem, tehát emiatt sem gondoltam az ivartalanításra. Nem szeretnék neki kiscicákat, félek, hogy már ki se tudná őket hordani...

Ilyen idős cicát még biztonságos ivartalanítani, vagy inkább más fogamzásgátló módszert ajánlotok?

Köszönöm normális válaszaitokat!

2018. márc. 12. 21:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A fogamzásgátlók rengetegszer okoznak komoly betegségeket (daganatok, stb), a sterilizálás általában a jobb megoldás.

De a helyedben emegkérdezném az állatorvost, mert sok függ a cica egészségi állapotától, amit csak ö tud megállapítani.

2018. márc. 12. 21:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Tartsd bent eddig is ott volt.
2018. márc. 12. 22:05
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Csak az altatáson mulik. Elötte megvizsgálja a szivét, hogy alkalmas e a mütétre, ha igen semmi gond.
2018. márc. 12. 22:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Egyáltalán nem késő még ivartalanítani, a cicák akár 20 évig is élnek. 🐈 Ha benti cica volt, ezekután is bent tartanám, főleg azért,mert nem tanulta meg a kinti élet szabályait. Nem kötekedni akarok csak érdekel: 9 èv alatt nem zavart a tüzelès? El sem tudom képzelni milyen lehet egy ivaros cicával élni!
2018. márc. 12. 23:14
 5/7 A kérdező kommentje:

Az a baj vele, hogy sajnos vágyik ki az udvarra. Állandó ki akar szökni, vagy az ablakból nézni az udvart. Elkerített udvarunk van, viszont egy kan cica könnyen bejut.

Eddig nem zavart, hogy ivaros cicával élek együtt.

Akkor konzultálok az állatorvosommal. Köszönöm a válaszokat!

2018. márc. 13. 07:13
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Tudja milyen a kinti élet? Volt már kint?

Ha egy benti, idősebb macskát kitesztek az udvarra, jóval nagyobb esélye van elpusztulni, mint annak a cicának, aki kiskora óta az utcán van. Egy benti cicó nem tanulja meg azokat a dolgokat, amik szükségesek a túléléshez (pl kocsik elé NEM rohanunk ki)

2018. márc. 13. 18:02
 7/7 anonim ***** válasza:
37%
Ha kell macsek szerintem had szüljön meg 1x aztán vidd el ivartalanítani. Szerintem pont hogy az idősebb cicákat jobb ivartalanítani mert komplikáltabb a fialásuk és a párzási időszak is nagyon megviseli őket. Nekem volt egy 12 éves cicám aki sajnos ebbe betegedett és pusztult el. Nagyon sajnálom a mai napig is :-(
2018. márc. 19. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!