Ha két cicám van, egy fiú és egy lány melyiket éri meg ivartalanitani? Benti cicák.
Illetve mennyibe kerül kb?
Most került hozzánk egy 4 hónapos Sziámi fóka fiúcska a lány tabby pointunk mellé.
Kiscicakat nem szeretnénk, melyiket kéne ivartalanitani?
Ha vidéken laktok, akkor mindkettőt, mert a fiú eljár párzani, a lány pedig kiscicákat hoz haza.
Ha a fiú ivartalanítva van, kevésbé járkál majd el hazulról, illetve keményebb, vagányabb macska lesz. A lány cicáról ugyanez mondható el, ő sem császkál el annyit, és legalább nem lesznek kölykei.
Csak is benti cicák.
Igazából mind kettőt ivartalanítjuk ha kell, csak most a karácsony miatt pénz szűkében vagyunk, csak januárban lesz esedékes, csak be kell jelentkezni a dokihoz.
Hogyan zajlik majd?
Melyiket ivartalanítassuk először? A fiú cica nagyobb, szerintem több mint 4 hónapos, inkább 5-6. El kell majd őket zárni egymástól utána, vagy hogyan lesz?
Bocsi a sok kérdésért de sezretném jól csinálni :)
nőstény cicánkat 15E-ért ivartalanították
nem tudom, hogy a hímeket is ennyiért csinálják e
Nőstény cica ivartalanítása: 10-25 ezer között van, kandúré 5-15 ezer között. Ha nincs fix dokitok, érdemes több helyen is megkérdezni, elég nagy árkülönbségek is lehetnek.
A nőstény cica ivartalanítását altatásban végzik, a leggyakoribb, hogy eltávolítják a két petefészket. Ha a doki csak a petevezeték elvágását csinálja meg, az nem 100%-os, mert ugyan nagyon ritkán, de van rá példa, hogy újra összenő, onnantól meg kész a baj. Szóval minimum a petefészket ki kell, hogy vegyék. Én a nősténynél plusszba kértem, hogy a méhet is vegye ki, ugyanis hajlamos elrákosodni, ha a cica altatva van és fel is van nyitva, akkor már igazából nem oszt, nem szoroz, hogy kiveszi-e, de így eggyel kevesebb lehetőség a bajra. Nekem ezt ingyen meg is csinálta. A heg amúgy egy 5 centis kis vágás, ha jól emlékszem, 6 öltéssel volt összevarrva. A cica kapott gallért, de nem bírta elviselni, ezért levettük róla, nagyon jól viselte, hozzá sem nyúlt a sebhez. Azt hiszem 1 hét múlva kellett varratszedésre vinni.
A kandúrnál nincs mélyaltatás, ott csak bódítanak, kb 20 perc az egész beavatkozás, egy olyan pici vágás van csak, hogy nem is varrják, magától össze is forr.
Az jó, ha egy-két napig, főként a nőstényt el tudod különíteni, ha lehet, akkor ne nagyon ugráljon az első napokba, bár az enyém 3 napig utána csak pihizett, megviselte a dolog.
Érdemesnek érdemes mind a kettőt ivartalanítani, a kiscicák miatt elsősorban a lánykát, a fiúval igazából ráértek, ha nem kijárós. 6 hónap körül a legideálisabb, az én kandúrkám 9 hónaposan lett ivartalanítva, de nem jelölgetett még akkor sem.
Nálunk Kecskeméten akcióban 8 ezerért ivartalanítják a nőstényeket decemberben az egyik helyen.
Amúgy mindkettőt. A nőstény tüzelni fog és azért lesz elviselhetetlen, a kandúr meg jelölni. Én rászánnám a kandúrra karácsony előtt, mert az olcsóbb. A család megérti, 3-4 csomag szamos szaloncukor árából megvan a kandúr...
Januárban meg a nőstényt.
Köszi a válaszokat, közben még este felhívtam a dokit és megbeszéltem vele.
7e a fiú cica és 9 a lány. Két ünnep között a fiút megműti, viszont a másik cicára azt mondta, hogy még fiatal, ráér fél éves kora körül. Most 4 és fél hónapos Ő.
Mind a kettőt érdemes. De ha anyagiak miatt nem megy egyszerre a kettő, ami érthető, akkor a fiúval kezd.
Azon egyszerű okból mert ha eddig nem is teszi akkor egyszer csak el fog kezdeni jelölni, ami ivartalanítással megelőzhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!