Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Panelban lakó macskát kivinni...

Panelban lakó macskát kivinni aevegőre sétálni aki még nem volt kint városban?

Figyelt kérdés
Vidékről hoztuk el a városba mert mar mi itt lakunk és még a városban nem volt kint levegőn, és félünk ha kivisszük fent fog a lakásba sírni hogy vigyük ki. Vki tanács?

2018. márc. 11. 11:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi mondjuk utcáról szedtük össze a macskánkat, általában kiengedtük, és pár órával később visszaengedtük. Sosem volt baj belőle. :)
2018. márc. 11. 11:42
 2/8 anonim ***** válasza:
Lehet sokot kap a nagy zajtól.Vidéken sokkal csendesebb.
2018. márc. 11. 17:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg meg fog ijedni a nagy zajtól, az autóktól, forgalomtól. Ezt akár olyan szinten, hogy soha többé nem akar oda menni. Max valami csendesebb parkba vidd le, biztos van ott a ház körül valami, nem kell vele távolságot menni, mint a kutyával. Először leviheted hordozóban is. Azt mondom, hogy én inkább úgy vinném le először. És természetesen a környéket sem ismeri.

Fontos!! A macskának olyan tuti hám kell, amiből nem tud kibújni. Mivel a macskák "folyékonyak", nagyon hajlékonyak, ijedtében ha megugrik, kicsúszhat a hámból. (Valamint a hám csatja fém legyen, mert a műanyag eltörhet, vagy ha műanyag, akkor karabiner legyen, ne csak valami x.r). Akkor meg nem találod meg többet, ha világgá szalad, és most van először városban. Azért mondom, hogy először hordozóban is vihetnéd, levegőt ott is kap.

Azokat ajánlják, amik szélesek, és textilből készültek:

[link]

[link]

Második fotón Cole and Marmalade látható, kimondottan őket kerestem, Facebook oldalukon, youtube videóikon sok jó tanácsot találhatsz. Gazdijuk az egyik macskasuttogó az USÁ-ban.

Szóval szerintem nemhogy sírni fog, hogy vigyétek ki, hanem sírni fog, hogy vigyétek vissza a lakásba, de leginkább a kertesbe :(.

Az erkélyre ha van, macskaháló kell, mert ha leesik, annyi (van az a magasság, bérházban). Lehet kapni nylonból, én mondjuk valami komolyabbat csináltatnék, mert nem tudom elképzelni, hogy az megbír egy ötkilós macskát. Az ablakra komoly szúnyogháló, ami megbírja, ha ránehezedik a macska, bukóra nem szabad nyitva hagyni az ablakot, mert odamászik, egyrészt kieshet, másrészt rácsapódhat az ablak, és lehet a bukóablakban a résre is rácsot tenni, kapható. Még ezek jutottak eszembe.

Ha gond van, ez a cucc segít megszokni a macskának a lakást:

[link]

[link]

Nagyon megéri az árát.

2018. márc. 11. 23:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom miota vagytok a panelba,de szerintem idovel mindenkepp kiakar majd menni.Ha a cica nagyon szeretne kimenni es van ra lehetoseg,hogy rendszeresen lemehessen,akkor vigyetek le.Eleinte biztos lesz siras,de majd megtanulja,hogy mikor mehet le.Elottem irtak,hogy megfog ijedni a zajoktol.Az segithet,ha a lakasba feltud ulni az ablakba vagy kitud menni az erkelyre.Igy feltudja merni a terepet meg tudja mihez kotni a zajokat es nem fogja varatlanul erni mikor eloszor kiviszitek.
2018. márc. 12. 09:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
főút mellet semmiképp!!! ha nagyon ragaszkodsz hozzá,akkor csendesebb parkba és először csak a dobozbol figyelje meg a környezetet,szokja meg a zajokat,mielőtt kiengeded!!! és hám+póráz ! lehet utálni fogja ,de sosem tudni, ismerek olyat aki rendszeresen cétáltatja a cicáját, de csöndes helyen
2018. márc. 12. 19:54
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszi ezeket a hosszú és tartalmas válaszokat!! 😄
2018. márc. 15. 20:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem dobozban, olben kivinni. Hámmal és pórázzal igen, az 1bike 1 world videókon lehet nézni a YT-on! Nyugodt helyre vinni, nem ahol zaj van. A videón lehet látni, ugy van rajta a hám, hogy abból nem tud kibujni és megszökni.
ápr. 20. 14:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Utolsó: azonnal nem fog menni, ehhez is türelem kell, mert macska!
ápr. 20. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!