Veletek alszik a cica?
Igen, velem alszik. Egy rendszeresen oltott, féregtelenített lakásban tartott cicától aligha fogsz elkapni bármit is.
Milyen egészségügyi kockázatra gondolsz?
egészségügyileg nekem sose volt bajom ebből, nagyon tiszta állatok a macskák. Kutya is bejön az ágyamba ugyanúgy, és tőle se volt még sose bajom, bár ők nem tartják magukat annyira tisztán.
Úgy gondolom, hogy ha egy állat normálisan van tartva, nem lesz ebből eü probléma. :)
Igen, velem alszik. Lakásban lakunk, tehát benti cica. Az ágyon alszik, vagy a fotelben, ahogy jól esik neki. Az egyik fotel az övé. Max két méterre van tőlem, és nem tudok úgy elaludni, ha esetleg a másik szobában van. Arról még kiskorában leszoktattam, hogy a fejemre üljön reggel. Arra meg nem szoktunk rá, hogy éjjel hozzám bújjon, mert mikor pici volt, féltem, hogy megnyomom, vagy valami, meg nem is szokása.
Semmilyen kockázatát nem látom. Egyébként lakásban tartott kutyák, akik az utcán is járnak, ugyanúgy alszanak a gazdi ágyában, egy lábmosás után (mondjuk macskánál a lábmosás nem annyira játszik :) ).
Macskáról emberre viszonylag kevés baktérium képes átkerülni, és az sem egy átlagos lakásmacskáról. Anno utána jártam egy durva fertőzés miatt, amit kaptam, de kiderült, hogy a macskának semmi köze hozzá, pedig akkor még bolhás is volt (akkor találtam).
Ami veszélyesebb, ha férges, de ez ellen konkrétan egy potom 300 forintos gyógyszerrel tudsz védekezni, amit negyed évente adsz a cicának és probléma megoldva. A macska oltása leginkább őt védi, a tipikus macska betegségek többsége emberre nem jelent veszélyt. Én két éve alszok együtt a sajátommal, és azon kívül, hogy néha az arcomra mászik és szőrt köpködök semmi bajom nem lett tőle. Előbb leszel beteg attól, hogy megfogod a buszon a kapaszkodót, nem viccelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!