Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kell a cicának társ vagy jó...

Kell a cicának társ vagy jó neki egyedül is? Mi a jobb?

Figyelt kérdés
Van egy lassan másfél éves,brit kandúrom . Alapvetően szerintem nagyon jól érzi magát nálunk (párommal élek,lakásban) és nagyon szereti a területét, tudja hogy övé az egész lakás és mindenki az ő kívánsgait lesi :) Viszont sokszor van az,hogy szomorú (szerintem...persze lehet, bemagyarázom), magányos, szeretne sokkal többet játszani, mint amennyire mi ráérünk. Persze minden nap játszunk vele, dobálni kell neki lufit,cumit stb és azzal szórakozik,meg kergetni kell,bújócskázni. de amint abbahagyjuk, nyávog hogy még folytassuk,stb.Minden nap eszembe jut,milyen jó lenne neki egy társ, akivel játszhatna,"verekedhetne", stb. Sokan mondták,fogadjak örökbe vagy vegyek még egy cicát mellé,és sokkal boldogabb lenne.Párom szerint, hülyeség, mert lehet nem is lennének együtt és csak külön szobában döglenének egész nap,meg lehet utálnák egymást, és a mostani cicánk ideges lenne tőle, és nem kell stressznek kitenni. Én meg néha úgy gondolom "szerzek" még egy cicát,aztán meg hogy elvan ő egyedül és szereti,hogy övé minden és nem kell osztozkodnia. Nektek mik a tapasztalatok, szokott lelkiismeret furdalásotok lenni,hogy "egyke" a cicátok? :D Bocsi,hogy hosszúra sikerült.

2018. márc. 1. 11:22
 1/5 anonim ***** válasza:
82%

Szia!

Nekem egy 10 éves brit rövidszőrűm van, aki egész életében egyedül volt. Néha valóban magányosnak tűnt, de megfelelő emberi társaság mellett teljesen jó hangulati állapotban van. Fontos, hogy tudd, hogy milyen a cicád személyisége, mert minden cica eltérő. Ha úgy érzed, hogy szüksége van egy társra és képes eltűrni maga mellett, akkor jó ötlet, de ha ez nem megvalósítható, akkor lásd el különböző érdekes játékokkal, és törödj vele rengeteget.

2018. márc. 1. 11:39
 2/5 anonim ***** válasza:
76%
Nekem ketten van és én nagyon örülök neki. Lefoglalják egymást, sokat játszanak, együtt alszanak, de van persze, hogy magányra vágynak, olyankor az egyik az egyik szobában, másik a másikban. Ők amúgy tesók, de van köztük pár hónap. A 'kicsit' akkor hoztuk el, mikor a 'nagy' már kb. 7-8 hónapos volt. Eleinte annyira nem örültek egymásnak, de azóta imádják egymást. Én mindenképp 2 cica párti vagyok! :)
2018. márc. 1. 11:39
 3/5 anonim ***** válasza:
80%

Nálunk általában több cica volt egyszerre, 2-3. Viszont nem igazán társas lények. Semmi bajuk egymással, de nem is játszanak együtt. Inkább önálló lények. Teljesen mást szerettek csinálni, más volt a napirendjük.

Szóval szerintem egyedül is tök jól elvannak.

2018. márc. 1. 11:51
 4/5 anonim ***** válasza:
86%
Nekem is brit macskám van, ő teljesen jól elvan egyedül. A macskák amúgy se társas lények a természetben is egyedül élnek. Ha 2 vagy több cica van ott felosztják egymás között a területet. Szerintem inkább azok vannak jól el egymással, ahol kölyök koruk óta több cica van, vagy együtt nevelkedtek.
2018. márc. 1. 13:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Én elkövettem azt a hibát, hogy 3 hónaposan ivartalaníttattam a kandúromat, mert egyfolytában az ivarérés jeleit figyeltem, bebeszéltem magamnak és rettegtem, hogy ha elkezd jelölni, akkor anya kidobja, szóval biztos, ami biztos, inkább előbb megcsináltattam. Viszont emiatt (ami igazából nem rossz) örök gyerek maradt. 10 éves és a mai napig raptorhangon berregve futkosik a lakásban napi több órát, hív játszani, vadássza a lábunkat, elbújik és amint valaki arra megy kiugrik, megijedünk és berregve elszalad, mintha röhögne rajtunk, meg ilyenek, szóval tiszta kis diló. És mivel ilyen játékos, kis kölyök maradt, nagyon igényelte a társaságot, hoztunk mellé 1 éves korában társat, hát annál nagyobb kirobbanó örömmel még senkit nem üdvözölt a családban. Aztán fél év múlva lett egy harmadik is, őt mondjuk úgy találtuk, de akárhányszor jött valaki megnézni, hogy elajándékoznánk, fogta, bevitte az ágy alá és nem engedte ki, míg el nem mentek:D Szóval maradt ő is, és most felváltva fárasztja ki őket a hülyeségeivel, és ha már mindegyik elküldi szegényt az anyjába, akkor jövünk mi játszani:DD Szóval nem mondom, hogy ez a normális, de bizony vannak ilyen cicák is. Ezt neked kell tudni, esetleg ha nagyon nem tudod, akkor legyél ideiglenes befogadó, kölyök/felnőtt cicával egyaránt és próbáld ki egy pár hétig, hogy tetszik-e neki:)
2020. nov. 18. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!