Miért lesz ingerült a macskám néha, ha megsimogatnám?
Azt tudom,hogy kis mocskok és csak azt tűrik amihez épp kedvük van...
Viszont az utóbbi időben arra lettem figyelmes,hogy néha ha nyúlnék oda megsimogatni ráüt a mancsával a kezemre vagy éppen megharapná a kezem. Mikor fölé emelem a kezem már elhúzódik, nyávog egyet és már bántaná a kezem. Ez normális? Kb 9 hónapos
Köszi.
Egyébként nem olyan nyugis harapdálás ez, mint mikor játszunk...hanem látszik,hogy agresszív, ha elhúzódik és még közelítek felé a kezemmel ráüt, vagy mérgesen hirtelen odakap,hogy megharapjon :/
Nekem van egy félperzsa fiú macskám, már felnőtt. Egyetlen egyszer engedte a pociját simizni, amikor picike volt és hazahoztam :)
Imádom pedig az extra bundás hófehér pocikáját, annyira gyönyörű. De amikor odanyúlnék, egyből vagy elszalad, vagy odakap a kezemhez!
Egyébként ő is olyan, hogy egyszer bújós, dagasztós, sír, hogy vegyem már fel. Ha olyanja van, akkor meg még akkor sem simizhetem meg, ha kaja van nálam :)
Elég harcias is gyakran. szokása elbújni, aztán ha arra megyek, akkor hátulról elkezdi harapdálni a lábam (a bokámnál hátul, igen kellemes) :)
Ha még nincs ivartalanítva, akkor az lehet a probléma. Ivarérett lett, és most van a macskák ivarzási szezonja.
Ne simogasd akkor, viszont vidd el és műttesd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!