Macskától húgyúti fertőzés?
Húgyúti fertőzést biztosan nem kaphatsz el tőle.
Az alap oltásokat kapja meg, emellett féregtelenítés 3 havonta. Bolhairtó spot-on sem árt, cipőtalppal könnyen bevihetők a peték a lakásba is.
Fésüld a cicát rendszeresen. A furminator csodás találmány, de nálunk az egyszerű cicakefe és a sűrűfogú egysoros fésű is bevált.
Ha nagyon hullajtja a bundáját, lehet az étkezésével van gond.
Mit eszik a cicud?
Mármint ha a fent leírtak megvannak (oltás, féregtelenítés stb), akkor jó eséllyel egészséges lesz a macsekod mint a makk, s az égvilágon semmit nem kapsz el tőle.
#2 voltam.
Hogy kapnál el húgyúti betegséget a macska szőrétől?
Az elsőre pedig ne hallgass, a macska nem kinti állat. Lehet persze kint tartani, de csak az udvarban, a kerítésen nem mehet ki. Állatvédelmi törvény. Meg etikai kérdés.
Pisilés előtt mossál kezet. A macsekot fésüld rendszeresen. A furminátor tényleg szuper találmány.
Nekem volt már húgyúti fertőzésem, de az még jóval azelőtt, hogy macskám lett volna. 5 éve élek együtt egy benti cicával, de még semmit nem kaptam el tőle.
Kinti-benti kutyáim is vannak, tőlük sem kaptam még semmiféle betegséget.
Ami azt illeti emberről emberre terjedőt (vírusos torokgyulladás, rota) viszont igen, mivel olyan munkahelyem van, hogy rengeteget vagyok emberek között.
A saját macskád bacijait megszokja az immunrendszered :)
1. vagyok!
4.! Hogy akadalyozod meg hogy kimenjen a keritesen? Bekerited magad 5 meteres femkeritessel, vagy hogy? A macska maszni tud, eleg egy fa, es kint van a masik szomszednal.
Amelyik macskat bentre neveltek, az benti, normalis. De alapjaraton a macska kinti allat. Egeret-madarat fog. Ez megis hogy kivitelezheto lakasban? Bekoltoztetsz egy egerkoloniat, vagy cinegeket tartasz?
Kerdezo! A macsekod gyanitom bentre lett nevelve, ezert a fentiek nem ervenyesek ra. Ezekbol a macskakbol kioltek az igazi macskat, es igy lett belole egy jatekszer kb. Ezzel nincs semmi baj, kell ilyen macska is.
#9-es, létezik macskabiztos kerítés. Persze nem egyszerű kivitelezni, de megoldható. Nekem kijárós cicám van, de csak akkor van kint, amikor én is ott vagyok. Nem volt még a telken kívül. Nem is szeretném, ha elcsatangolna. (Nincs macskabiztos kerítésünk, de igy nem is kell)
Teljesen igazad van abban, hogy a macska megfogja az egereket és a madarakat, ebbe nem is mennék bele. Viszont egy kertvárosi részen, ahol a házak közel vannak egymáshoz, nem mindenki örül a kijárós macskáknak. Én például kifejezetten dühös voltam, amikor a homokozót és a veteményest használták WC-nek. Ugye nem szorul magyarázatra, hogy miért?
Már többször leírtam itt különböző kérdéseknél, hogy ugye micsoda viták vannak arról, hogy a kutyás gazdik nem szedik össze a kutyakakit? Én sem örülök neki, mert bosszantó, ha belelép az ember. Na, én pont ugyanennyire találom kellemetlennek, ha telekakálják a macskák a kertemet.
3 kutya mellett megszűnt ez a problémám. A cicák nem szeretnének már nálunk vendégeskedni. Az enyém jól elvan a kutyákkal és alomba jár a dolgát végezni.
Persze ha tanyán élnék, nem lennének szomszédaim, én is hagynám, hogy a macskám felfedezze a környéket. Ott nem lenne az a veszély, hogy elüti egy autó, vagy valaki megmérgezi.
Szóval megvan a helye macskáknak is a világban. De véleményem szerint a sűrűn lakott területeken a kedvtelésből tartott házimacskát nem illik átengedni a szomszédokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!