Mi a cicád legmeglepőbb játéka?
Blöki macskánknak nincs kedvenc játéka: mindennel elég unottan játszik (labda, galacsin, spárga, stb.), a gyári játékokra pedig rá se néz.
Cicázni nem szeret, a "hozd vissza" játékot (elpöckölt papírgalacsinnal) ugyan elsőre megértette, de nem szivesen játssza: háromszor még a a lábamra tette a visszahozott galacsint, aztán egyre messzebbre kellett érte nyúlnom, most meg már rá se mozdul.
Neki nem játéka, hanem szenvedélye van: zöld színű hurkapálcika.
A végkifulladásig kergeti, lehet vele pörgetni is, amíg el nem dől a macsek. Ha olyan magasan van a pálcika, hogy nem éri el, percekig képes fojtott hangon "feleselni" vele.
Ha óvatlan vagy és "pálcikázás" közben megkapja az ujjadat, garantált a sérülés, mert a pálcikát mindig kieresztett karommal kergeti. Újabban már van némi önkontrollja: igyekszik a balesetet elkerülni, vagyis a pálcikát már nem támadja, ha fedetlen emberi testrészen nyugszik, de a vad kergetés közben - véletlenül - még így is fájdalmas élményt okoz.
Nem tudom, csak Blöki ilyen pálcika mániás-e, vagy más macseknak is gyöngéje ez, mindenesetre játék közben nagyon észnél kell lenni, nehogy megsértse magát, vagy téged.
Az enyém mikor wc-re megyek a wc ajtó mögé szald és megvár hogy mikor kijövök halálra rémítgessen. Persze 8 év alatt már tudom hogy jönni fog, de kötelességből mindig nagyon megijedek.
Nem tudom hol láttam, de ezen én jót mulattam, babzsákfotel tartalma kádban, benne a macska "úszik":
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!