Ugye nem baj a sok macska?
Ja és neked ez oké? Basszus nagyobb gondok vannak nálad mint elsőre gondoltam. Régen sok gyereket szültek és meghalt belőlük néhány, neked az is oké? Ez a természetes? Akkor mondjuk nem lett volna neked baj ha te halsz meg vagy a kistesód ugye? Vagy majd a te gyerekeid halnak meg, az is természetes meg jó úgy neked ugye? De ha jó a régi, akkor ne menj kórházba meg orvoshoz és ne vedd igénybe a modern orvostudomány vívmányait, hanem halj meg jövő héten egy sima náthában.
Innentől kezdve nem csak baj és felelőtlenség a sok macska nálatok hanem állatkínzás, ugyanis a nálatok született kölyköknek akikért ti vállaltok felelősséget megtagadjátok az orvosi segítséget amikor betegek és szenvednek.
Eszem megáll az ilyen emberektől komolyan mondom.
Nekem ivartalanított cicáim vannak és sokkal kiegyensúlyozittabbak, mint a nagyszüleim cicái voltak, akik csak szültek bele a vakvilágba, hogy max 5 évesen elpusztuljanak.
A nőstény nem szül évente 3 almot, nem gyullad be a méhe, nem kap el betegségeket, stb. Sokkal kevesebb esély lesz az emlődaganatra is. (Egyik barátnőm ivartalaníttatta a nagyszülei cicáját, pedig ők sem akarták. A 2 éves cicának kennyes, gyulladt volt a méhe a sok fialástól. Ha nem műtik meg akkor hamarosan meghalt volna és a gazdái nem is tudták volna, hogy beteg volt.)
A kandúr nem kóborol el, nem veri össze a többi, nem szedik ki a szemét, nem tűnik el napokra.
Ezt mind (és még sok mást) meg lehet vele előzni. Nagyon rendes tőletek, hogy befogadjátok őket, de a legnagyobb segítség, ha nem tudnak tovább szaporodni (és eközben megsérülni/meghalni). Gondolj bele, ha a nálatok született cicák helyett örökbefogadtak volna egyet menhelyről akkor kevesebb állat lenne az utcán, többnek tudnának segíteni. Ezt nem bántásból írom, mert tudom, hogy jó széánándék vezérel, de sajnos amég a menhelyek dugig vannak addig ez a legnagyobb segítség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!