Munka miatt külföldre költözni lehetséges állattal?
Köszönöm a vàlaszokat!Ez megnyugtató.
Hàt a cicàm 9 éves.Veszettség elleni oltàst még nem kapott.Bàr soha nem is jàr ki az erkélynél,lépcsőhàznàl tovàbb.Így is kellene neki az az oltàs?
Van pár ismerősöm,aki így járt.
Ők előbb mentek ki külföldre, munkát szereztek, biztos albérletet kerestek és utána vitték ki az állatot.
Bevallom őszintén én sem merném elsőre kivinni,ha nem jön be a munka,albérlet akármi,akkor ne álljak ott egy macskával, jobb neki otthon egy családtagnál, amíg nem biztos a hely.
Meg külföldön azzal is számolni kell, hogy lakótársakkal fogsz lakni jó eséllyel. Nem mindegy,hogy nekik is milyen a hozzállásuk, nem -e hagyják "véletlenül" nyitva az ablakot,vagy nem -e bántják amikor nem látod.
Szóval én csak akkor vinném ki,ha biztos lenne kint a helyem .
Útlevél,oltás kell és egy biztos macskahordozó. Akár kutya méretű is lehet,hogy kicsit fel tudjon benne állni, meg tudja mozgatni magát benne ha pl kocsival viszitek. Etetni,itatni is érdemes útközben,ha hosszú az út.
Itt a link. Érdemes utánakérdezni még, elsőként az állatorvosnál, vagy az adott ország előírásaiban rákeresni, (pl. meg lehet kérdezni a nagykövetséget, ill. én pl. Ausztriába akarok menni, beszélek németül, szóval rákerestem osztrák oldalakon), leellenőrizni, mert a múltkor már kisült hogy van olyan link is ezen az oldalon, ami nem működik :( - az amúgy kutyás kérdés volt, az bonyolultabb- , tehát lehet, hogy nem frissítik rendszeresen. De mondom, macskánál én nem tudok más előírást. Kérdés, kétely esetén a nagykövetséget érdemes megkérdezni.
Albérletet már itthonról tudsz keresni, (Ausztriában pl. csak magánembernél érdemes, ingatlanosnál nem, ha még nincs kint munkád, mert ingatlaniroda kéri a munkaszerződést is, ill bérpapírt. Nyilván ez országonként más), ill. munkát is, ha közelbe mégy. Előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!