Cica ivartalanítás előtt és után mire érdemes figyelni?
Tudom,hogy:
- koplaltatva lehet vinni a picit
-műtét után csak akkor szabad etetni/itatni,ha járása stabil
-óvni kell a sebet még a cicótól is
Szerintetek fél órás buszozás belefér?ott van egy jó klinika?
Én próbálnék kocsit intézni,akár szomszédot vagy bárkit megkérni arra az időre,hogy vigyen el és hozzon vissza.
Én pl ébresztve kaptam vissza a cicát és rövidesen elkezdett kapálózni és ki akart szabadulni a hordozóból és le akarta magáról szedni a gallért. Nem bántam,hogy kocsival vagyunk műtét után, hamarabb hazaértünk .
Meg most télen az sem utolsó szempont,hogy a buszokon sokszor hideg van. :/
De persze ha nem tudod megoldani,akkor busszal is jó lesz,csak szólj azért a dokinak és esetleg takarjátok be ha nincs magánál, nehogy megfázzon.
Otthon a műtét után arra is figyelj,hogy ne tudjon felugrani magas dolgokra, mert könnyen leeshet, nincs egyensúlya a műtét után, a földön is simán elborul,szóval ne ugráljon fel sehova, készíts elő neki a földön fekhelyet és akár teríts ki sok takarót,ruhát,hogyha nem szőnyeged van.
Ne aggódj, csak figyelj oda rá.
Ahogy már írták, legyen bebugyolálva, nehogy megfázzon a buszon.
Altatás után lehet, hogy bepisil, vagy bekakil, mindenképp tegyél alá valamit, amit nem sjnálsz, ha ki kell dobni. Nedves törlőkendő, vagy nedves ruha mindig legyen kéznél, hogy le tudd törölgetni fenekét, ha szükséges.
Nálunk a fő probléma az volt, hogy olyan helyen kellett lennie, ahol nem ugrálhat fel sehová, nehogy kiszakítsa a sebét. Na az nagyon nehéz volt, mert miután magához tért az altatásból, ott szerette volna folytatni az életét, ahol előtte abbahagyta. De eltüntettem a mászókáit. Ezen nagyon megsértődött :) jobb híján a WC tetejére ugrált fel-le.
Nem kellett rá se gallér, sem ruha, mert nem foglalkozott a sebével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!