Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Agresszív macska?

Agresszív macska?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Mostanában nagyon agresszív a macskám. 4 éves kiivartalanított nőstény, benti cica.

Úgy kezdődött hogy a kutyánknak néha adott egy pofont a közel ment hozzá de nem mindig. Mostanában neki is szokott támadni a kutyának és utána nem nyugszik le csak ha elzárom egy órára. Ma viszont sikítottam egyet és nekem is nekem jött,beleharapott a fejembe és szerencsém volt mert pont nem találta el a szememet. Volt már hogy apukám kezébe is bele harapott. Mivel egyre rosszabb félek hogy nem fogom tudni lassan kezelni.

Nem tudja valaki hogy miért csinál ilyeneket és hogy hogyan tudnám leszoktatni erről vagy ilyenkor mi a teendő?

köszönöm előre a segítséget!

#állat #macska #agresszió #cica #agresszív macska #agresszív állatok #macska kezelése
2018. jan. 27. 13:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ja, az ötös miatt nem olvastam el mindent amit írtál Kérdező, bocs. Akkor stresszforrás megkeresése, feliway párologtató mindenképp. Illetve pl. ha kétszintes a ház, esetleg totál fel tudjátok költöztetni a macskát? (kaja, alom, fekhely, stb.). A kutyával mindig volt baja? Ki volt ott előbb, a kutya, vagy a macska? Lehet hogy annyira mégse tudja elfogadni a kutyát? A kutya hogy viszonyul a macskához? Van esetleg állandó zajforrás a házban? (pl. hol a tévé szól hangosan, hol meg zene?)

Figyelni, átgondolni, mik történtek, rá kell jönni mi okozta. Ha megtalálod, miért stresszes a macska, akkor tudod kezelni a helyzetet. Addig jó a feliway.

Amikor sikítottál azért esett neked, mert stresszes a macska, és megijedt.

2018. jan. 27. 23:15
 12/14 anonim ***** válasza:

Ha csak mostanában van ilyen probléma vele, akkor lehet, hogy fáj valamilye.

A mi cicánk akkor "bolondult meg", amikor fülgyulladása volt.

Mutasd meg orvosnak.

Ha nincs baja, akkor ki lehet próbálni azt a párologtatót, amit már említettek.

Ha pedig csak unatkozik, próbáld meg hámmal sétáltatni.

2018. jan. 28. 08:11
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha eddig nem volt rá jellemző ilyen viselkedés, akkor állatorvos. Az én macskám akkor támadt meg random, amikor valami gyomor gondja volt, és fájdalmai. Megsimogattam a hasát (ő nagyon szereti, amúgy tudom, hogy hisztisek rá) és akkorát harapott belém, hogy vérzett. Aztán már akkor is támadt, ha csak a fejét simogattam. Elvittem dokihoz, mert egyébként teljesen békés cica, ott derült ki.
2018. jan. 28. 08:54
 14/14 A kérdező kommentje:

fent van neki minden dolga, de az egész hazban mozoghat. A kutya volt itt előbb. A kutya igazából semmibe veszi, akkor sem szokott neki ugrani a macskának ha a macska bele harap vagy valami.

De akkor holnap felhívom az állatorvost hátha mond valami okosat. köszönöm a válaszokat.

2018. jan. 28. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!