Mit tegyek a bevándorlóval?
Van egy macska aki ide költözött.. nem kérte és nem hívta senki.. 2 házzal arrébb lakott,de oda már nem jár, állandóan nálunk van,nagyon ritkán a szomszédunknál. Utána akartam egy cicát, gondoltam meglesznek. Két éves lesz a cicam tavasszal a másik meg Öregebb (ki tudja mennyivel). Az idősebb egyik kollégám nadrág szárának neki ment,unokaocsem kezet megkarmolta,engem is ugy hogy rám ugrott.. tesom haverját is megharapta és most lett elegem. Jövök haza lepakolom a cuccaim erre keserves vonyitas meg hangos zorgesekre figyeltem fel kirohantam es megtamadta a cicam az "öreg" és nem tudtam mit tegyek előbb lábbal rúgtam bele a öregbe ami lese szarta enyem elakart. Szaladni az meg utana fogtam es vízzel nyakon öntöttem.. na akkor elszaladt.. bejövök erre meg 3perc se telt el megint előről.. kimegyek szaladnak ossze vissza nagynehezen enyimet elzavarta megállt és én felé mentem es rá kiabáltam az meg felém kapott megint és morgott..
Mit tegyek? Megölni nem akarom,elkapni nem hagyná magát mer régen is simogatasnal mar harapott.. de nem akarom hogy itt maradjon.. es nem akarom a minden napi listamra felkarcolni hogy idő kozonkent macskat hajkuraszok vizzel teli vodorrel, szoval kevesbe drasztikus megoldas? Kutyat nem akarok es nem is tudnek tartani es az en cicam megtartanam! Ja es az en macskam ugy megijedt ebbe a macska locsolasba es uldozesbe hogy fel tolem elszalad,ram morog,fuj..:(
Na gratulálok.
Hű.
Egy, miért költözött oda az a macska? Adtatok neki enni? Akkor ezért.
Kettő, a macskák nagyon területvédelmező állatok, ezért hosszas, fokozatos szoktatással lehet elérni, hogy ne bántsák egymást, gondolom ez nálatok nem történt meg.
Három, azért ilyen hidegben nem kellett volna szerencsétlent nyakon önteni, ha beteg lesz emiatt, legalább el fogod vinni állatorvoshoz?
Négy, ha így bánsz vele, én nem csodálom, hogy ennyire van, de te csak jobban vadítod. És csodálkozol, hogy a sajátod is kezd elvadulni, és fél?
Öt, ha meg akarnád ölni, állatkínzásért IP cím alapján fel lehetne téged szépen jelenteni.
Mit tegyél? Kérj állatvédők segítségét, majd ők elviszik, és ha lesz energiájuk a sok másik kezelésre szoruló állat mellett, majd megpróbálják rendbe hozni szegény macska lelki világát, és ha majd feldolgozta a vizes vödörtől és üldözéstől kialakult lelki traumáját, normális gazdihoz lehet adni.
Na, amilyen vagy a kérdésed alapján, még meg is fogadod ennek az 5-ös válaszolónak a tanácsát.
Asszem lassan indulok feljelentést tenni...
Gondolom ivartalanítva sincs a macskád, ha ennyire nem fontos neked az hogy biztonságban legyen (ha fontos lenne akkor már bent lenne a házban), az ivaros macskák pedig gyakran verekednek. A nem kívánatos macskát vízi pisztollyal lehet spriccelni (nem nyakon önteni, nem csodálom hogy hogy már a saját macskád is retteg tőled...) vagy műanyag flakont meg kell tölteni kaviccsal, vagy olyan dologgal ami hangosan csörög benne, és azt rázni, a nagy zajtól meg fog ijedni.
Rugdosni nem kell, ilyet csak idegbeteg allatkínzók csinálnak. Sok kóbor macskával találkoztam életemben, de az hogy embereket támadjon meg ilyet nem láttam még soha, biztos jó oka volt rá, vagy csak kicsit kiszínezted a sztorit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!