Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy lehet a cicámat arra...

Hogy lehet a cicámat arra nevelni hogy ne pisiljen meg kakiljon össze-vissza a házba hanem máshova (PL. :homokkal teli ládába)?

Figyelt kérdés
2010. jún. 5. 08:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mi hajléktalan cicákat fogadtunk be panelba. Mielőtt felhoztuk őket, előkészítettük az cicaalmos ládát. A nagyobbik cica, talán félelemből először bepisilt, de határozottan megmutattuk, hogy az alomba kell elvégezni a dolgát, soha többé nem pisilt/kakilt be. A kisebbik cica az első perctől kezdődően az alomban végezte a dolgát. Az első "sikeres" akció után már megtalálja a saját szagát, így nem végzi máshol a dolgát. Próbáld meg egyszer pisiltetni a ládában, ha sikerül, többé nem lesz probléma.

A macskák tiszta állatok, mindig a már "használt" helyen végzik a dolgukat. Takarítsd fel azt a helyet valamilyen erős szagú felmosóval, ahová eddig pisilt, majd mutasd meg az almot. Sok sikert!

2010. jún. 5. 09:24
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Amikor látod hogy keresia cica a helyét (kaparja a földet és zavartan forgolászik), tedd bele az alomba. Ennyi. :)
2010. jún. 5. 10:44
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
A homok nem jó alomnak. Nedves és büdös marad, azt pedig nem csípik a cicák. Vegyél macskaalmot, pl. a Lidlben 10 kg 700 Ft körül van, és nekem elég egy hónapig. Azt a helyet pedig, ahova ürített, véletlenül se Domestossal vagy Hypóval mosd fel! Ezekben ugyanis olyan alkotóanyag van, aminek a szaga az állatok számára hasonlít a feronoméra (ez nemi hormon) és imádják! Amikor mosok fel, van olyan, hogy a kis lökött belehempereg a nedves részbe, vagy bele akar inni a vízbe.
2010. jún. 5. 14:17
 4/12 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az elöttem szólóhoz.
2010. jún. 5. 21:00
 5/12 anonim válasza:
100%
Az én kisciciámnak is raktam ki homokot, de nem tetszett neki,csak kapart mindenfelé, nyávogott, nem találta a helyét. Aztán még aznap elmentem a Tescoba venni neki rendes macskaalmot, és rögtön oda végezte el a dolgát. Szerintem azért, mert abban jobban el tudja kaparni, vagy nem tudom, mindenesetre ez bevált.
2010. jún. 6. 11:36
 6/12 anonim válasza:

Türelmes nevelés és tiszta cucc.

Ma már ez nem kérdés.

Karmold meg..

Ha nem segít ki vele a GANÉJRA.

2010. jún. 12. 11:01
 7/12 anonim válasza:
A hamu is megteszi.....Az én cicám egyből abba rendezte a dolgát:)utánna már az alom is jó volt.Csak egy helyre kell tenni ha mindenféle képpen bennt akarod tartani.Az én cicám már nem dolgozik bent hanem kikérezkedik.
2010. jún. 12. 12:21
 8/12 anonim válasza:
Jo alaposan fenekeld el aztán b*szdki az udvarra :D
2010. jún. 12. 17:29
 9/12 potyike ***** válasza:
Amikor a kóbor cicát hazaviszed legelőször kívül-belül féregteleníteni kell.Elkészítjük a WC-jét,az védett,csendes helyen legyen,nyugodt körülményeket teremts.Ha tenyésztőtől viszed a cicát,akkos kis papírban vigyél pisis almot,egy-két kanállal,hogy legyen nyom a cicának.A homok is jó alom,csak tiszta,ne kutyák által látogatott helyről vidd,sajnos a játszótér sem megbízható.Az ilyen homokot sütőben fertőtleníteni kell,kisütni.A kereskedelmi alom kényelmes.Naponta többször,ahányszor látod,a pisis csomót dobd ki,nem kell az egész almot kidobni.jó,ha sok van a ládában.Amikor látod,hogy a cica végzi a dolgát,állj meg,ne zavard meg,ne higgye azt,hogy rosszat cselekszik,Dícsérd meg,simogasd med ott az alom mellett.Érezze meg,hogy jó volt és szeretik.Az alom mindég legyen tiszta,a család érdekében is.
2010. jún. 12. 17:36
 10/12 anonim válasza:
A pisijébe vagy kakájába kell nyomni az orrát,majd a homokba vagy alomba így megjegyzi,hogy hova kell.(nem mindig sikerül 1-re!)
2010. jún. 12. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!