Skot logofülü cicát hol kapok somogy megyében ismerősömnek nem tul drágán? Max 20-30ezer körül.
Érdemes tudni azt is, hogy a skót lógófülűvel lehetnek egészségügyi problémák. Nem csak a fülében gyenge a porc. Én ismerek egyet, állandóan fáj a háta.
Amúgy nem külön fajta, a brit cica változata. Utána kell olvasni, mielőtt a tartásba belevág az ember.
Ez a fajta valóban nagyon drága (drágább, mint a népszerűbb fajtatiszta cicák)
Tényleg nem érdemes olcsón fajtatisztának árult cicát venni szaporítótól. A másik, hogy meglepetésként nem szabad élő állatot ajándékozni.
Tapasztalatból beszélek.
Egyszer karácsonyra kaptam egy nagyon kedves ismerősömtől egy cicát. Szaporítótól vette (nem tájékozódott előtte, csak azt látta, hogy milyen aranyos én meg szeretem a cicákat, majd biztos örülök neki)
Valóban cuki volt, de ahány egészségügyi probléma előjöhet egy 10 hetes macskánál, az elő is jött. Hetente vittem állatorvoshoz, mert hol f@sott, hol taknya-nyála összefolyt stb. Ha szellőztettem, megcsapta a huzat, már megfázott.
A gatyám is ráment az állatorvosi költségekre. Ráadásul abban az időszakban nem is voltam abban a helyzetben, hogy macskát tartsak, tehát önszántamból nem is vettem volna magamhoz egy kiscicát. Végül új gazdit kerestem neki.
Ezt csak azért írtam le, hogy tudd, nem biztos, hogy jól sülne el a meglepetés.
Ha az ismerősöd komolyan gondolja, érdemes tájékozódni pl. náluk:
Vagy elmenni macskakiállításra (nem tudom, hogy Somogy megyében szokott-e lenni) és ott személyesen beszélhettek tenyésztőkkel.
Ha külön fajta és van skót állófülű is, akkor miért látom azt, hogy a tenyésztők ugyanabból az alomból árulnak brit és skót lógófülű cicákat, függően attól, hogy melyikeknél alakult ki a mutáció?
És ha külön fajta, akkor miért nem szabad két skót lógófülűt pároztatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!