A lógófülű macskák azok most fajtatiszták vagy sem?
Valahol azt olvasom, hogy fajtatiszták, tehát kell hogy legyenek rendes tenyésztők... De valahol meg azt olvasom, hogy hasonló módon speciálisan létrehozott "hibrid" mint a kutyáknál a labradoodle, pugle pl.
Mi az igazság?
Külön fajtának minősül, de valójában a brit macska "hibás" fülű változata. Két lógófülűt nem szabad pároztatni, mert az utódoknak ízületi és porcproblémái lesznek. Ezért a kiscicák úgy születnek, hogy az egyik szülőjük lógófülű, a másik rendes fülű brit cica.
Nekem nem szimpatikus, hogy az ember ilyen "hibát" hoz létre a tenyésztéssel csak azért, mert neki cuki. A lesunyt fül a macskák között a támadás jele, tehát a normál macskák sokszor agresszívnek is hihetik a különben jámbor lógófülűt. Én csak egy lógófülűt ismerek, de az szegény fájdalmak között él, nagyon gyengék az ízületei, alig szabad hozzáérni a hátához. Én nem tartom jónak ezt az egészet. Ostoba divat, aminek a cicák isszák a levét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!