Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kertben tartott macskát...

Kertben tartott macskát szükséges időnként kádban átmosni?

Figyelt kérdés
Sziasztok!😊 Tavasszal kapok menhelyről egy házi cicát a szüleimtől, már a legtöbb dolgot megvettem neki, utána néztem a gondozásának. Olvastam, hogy tisztítja magát, de azt nem tudom, hogy időnként érdemes fürdőkádban átmosni őt? Ha igen akkor milyen gyakran és milyen macska sampont ajánlotok? Kinti cica lesz, de néha bejöhet a lakásba is,i a tiszta garázsunkba pedig lesz macskaajtaja, de gondolom kint jobban koszolodik... 🙄😽😽😽🐱💞
2018. jan. 6. 23:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
70%

"Hát szerintem meg bent tartani kínzás'" - mert ha elpusztul 1-3 évesen, az tényleg sokkal jobb neki:(

"az átlag macska nem olyan ostoba, elesett és gyámoltalan, mint ahogy azt itt előadják" - ja, a mi kijárós macskáink is mind ostobák voltak:

- ostobaságból kapott FIP-et

- ostobaságból hagyta, hogy a szomszéd a saját udvarunkon meglője(!) légpuskával

(Ezen felül volt gázolás és lopás; ezek tényleg elkerülhetőek lettek volna, ha a macska tapasztaltabb és kevésbé barátságos)

EGYETLEN kijárós macskám sem élte túl a 3. évet! Egyetértek, hogy a macskának alapvetően a kinti-benti tartási mód lenne a legjobb, de a jelenlegi macskáink (az első csak "benti" generáció" már 10 évesek, és ez hatalmas különbség, minthogy folyton aggódjon az ember, hogy a cica hazajön-e még:S)

2018. jan. 7. 08:48
 12/16 anonim ***** válasza:
22%

utolsó nem értek veled egyett ,hogy lehetett hogy csak 3 évig "húzták" az udvar cicáid???

A mamámnak már 13-14 éves az udvari cicája és semmilyen egészség ügyi problémája nincsen,ehhez pusztán az kellet hogy már kis korában ivartalanítva lett és viszonylag zárt az udvaruk (ha akar úgy is ki megy de nem akar) , vadászhat ha akar de egész nap fetreng het is. Szabad bejárása van a konyhába melegedni és ide kap enni is.Abban lehet igazad van hogy közre játszhat a természete mert már kicsi kora óta bizalmatlan az emberekkel és csak a mamámat engedi hogy a közelébe menjen.Tehát ha lenne egy olyan helye ami fedett és védett az időjárástól ill biztonságban érzi magát nem hiném hogy baj lenne az udvari tartás.(A családban több ilyen macska élt ill él így és náluk minimum volt a 7-8 éves kor de ketten 15 évesek is voltak) szóval én szurkolok neked és a cicának :D

2018. jan. 7. 11:17
 13/16 anonim ***** válasza:
75%
11-es vagyok: ez nyilván attól is függ, ki hol lakik. Más egy kis faluban vagy kis forgalmú, elhagyatottabb környéken, és más kisvárosban, kertvárosban, ahol több az autó és a gyalogos. Vannak a macskák számára veszélyesebb és biztonságosabb környékek. Ha a világ végén laknánk, akkor nálunk is kinti-bentiek lennének.
2018. jan. 7. 12:42
 14/16 anonim ***** válasza:
68%

jó kis kinti-benti tartás vita lett egy kérdésből, ami a fürdetésre irányult :D

Alapból nem kell fürdetni, már fentebb is leírták, hogy ha nagyon koszos, vagy valami veszélyes szennyeződés van a bundáján, akkor mehet a fürcsi, de a legtöbb cicával nehéz boldogulni. Nálunk két emberes, az egyik ember fogja, nyugtatja, beszél hozzá, a másik fürdeti.

2018. jan. 7. 13:15
 15/16 anonim ***** válasza:
75%

"ha akar úgy is ki megy de nem akar"

Na de ha akar? A szomszéd mindig összeszedi a a kitett cicceket, most már egyenesen a kapujába teszik őket, mert a környék tudja, nincs lelke hozzá, hogy ne fogadja be őket. Akár erején felül is.

Én tisztelem ezért, de most már nem vagyok biztos abban, hogy jó az a macskáknak. Van négy öreg és okos macskája, azok alighanem végelgyengülésben fognak kimúlni. Na de az újak?

Júliusban négy kismacskát raktak a háza elé egy dobozban. Hármat sikerült felnevelnie. Egynek talált gazdát, kettő aranyos kis vörös kandúr nála ragadt.

Szeptemberben az egyik úgy ment haza, hogy az egyik lába ki volt fordulva a forgóból. Megműtötték, helyrejött.

Decemberben mindkettőt elütötte az autó két nap különbséggel.

2018. jan. 7. 13:28
 16/16 anonim ***** válasza:
Az hogy egy macska mennyire állja meg a helyét a lakáson kívül rengeteg dologtól függ, ezen kár összeveszni. Egy fajtisztát (pl Sziámi) én is bent tartanék, mert őket arra tenyésztették, egy "falusi keveréknek" viszont kint a legjobb. Manapság már sok fajta közül lehet választani, mindegyiknek más igényei vannak, szóval egyhangúan kijelnteni hogy minden macskának kint kell lennie butaság. A kérdésre válaszolva ismerősömék havonta fürdetik a benti cicájukat, szép puha lesz a bundája, a bolhákat is megakadályozzák vele. Mi a kinti macskánkat egyszer sem fürdettük meg, mégse volt semmi baja.
2018. jan. 19. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!