Tényleg le lehet törzskönyveztetni a a macskát egy kiállításon?
Nekem azt mondták, hogy ha el viszem egy kiállításra ott három zsűri megnézi és eldöntik.
Szerintetek??
Minősítést kaphat, de a törzskönyv lényege, hogy azzal igazolod, hogy a macskád fajtatiszta, minden felmenője ismert, legális párosításból származik. Ezért is a tenyésztő intézi, mert ő tudja maradéktalanul igazolni a tenysztő egyesület felé a cica eredetét. Szóval szerintem nem. Később már csak genetikai vizsgálat az, ami alapot adhat a törzskönyv kiadására, ami elég drága.
Szóval törzskönyvet nem adnak, de mint fajtajellegű keverék kaphat minősítést, viszont hivatalosan tenyészcélra továbbra sem lesz alkalmas.
ma 08:43
Macska meg fajta jellegű keverék?
Kevered a kutyával. Macskánál ilyen nincs,
Fajtabesorolás van, de nem biztos hogy megadja minden bíró a címet. Elég szigorúan csinálják, több éve járok minden kiállításra, és egyet se láttam hogy megadták volna a tk-t. Ha mégis megkapod a címeket, akkor kapsz egy üres tk-t, amivel úgy őszintén sokra nem mész :D
Nézd meg az adott fajtánál standardot, és az alapján döntsd el hogy van-e esélye. Ha nem megy, nyugodtan írhatsz üzenetben, és segítek benne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!