Tanácsot szeretnék kérni azoktól akik voltak már kiállításon! Hogyan zajlik egy ilyen, előkészületekkel együtt?
Októberben lesz egy kiállítás és szeretném elvinni a 4 éves kandúromat, kicsit félős ezért nem tudom hogy vigyem vagy sem.
Fajtatiszta és törzskönyves.
Hogyan zajlik, be kell előtte valahol jelentkeznem, milyen papírokat kell vinnem?
Előre is köszönöm a tanácsokat!
Szia!
Én sokszor szoktam járni kiállításokra, de mint kivülálló. :) Egy ilyen macskakiállításon vettük meg a cicámat is egy tenyésztőtől. Sokszor gondoltam arra, hogy én is vigyem-e vagy sem. Viszont én úgy gondolom, hogy nem valami jó ez a cicáknak, főleg a félőseknek.. gondolj bele mennyi ember, nagy tömeg.. semmi levegő, be van zárva szegény egy kicsi ketrecbe. nem valami nagy álom nekik. Tehát szerintem, ha a cicád félős is akkor meg végképp ne vidd el! Ismerek, olyat akinek a cicája depressziós is lett utánna, szóval én nem ajánlom. Amúgy gyönyörű cicád van! Milyen fajta? Karthauzi? Vagy brit? :)
Köszönöm a választ!
Karthauzi és 4 éves lesz decemberben. Én sem akartam eddig vinni de mivel április óta egy tenyészet fedező kandúrja nem lenne rossz néhány eredmény a törzskönyvébe.
De lehet leállok a tenyésztéssel mert a sok szaporító miatt lehetetlen eladni a kicsiket hibába törzskönyvesek, oltva és féregtelenítve vannak. Sajnos 95%-ban akik felhívtak mind azt kérdezte papír nélkül mennyi. Nem is értem ki akar azon spórolni hogy biztosan tudja egy egészséges és fajtatiszta cicát vásárolt. Arról nem beszélve hogy mindenki azt hiszi hogy a törzskönyv több tízezer ft-ba kerül, pedig max. 5000Ft/db az ára.
Az eladási árat pedig így is levittem a béka segge alá, van oylan aki papír és oltás nélkül drágábban adja.
Hát megpróbálom szépen apránként megerősíteni az önbizalmát mert nem volt mindig ilyen, régebben pórázon sétáltattuk az utcán, városban. De amióta elköltöztünk azóta sajnos a környék miatt nem járunk ki és így kicsit félős lett. De nem akarok rá erőltetni semmit. Ezért kell még jól átgondolnom mert semmiképpen nem akarok ártani neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!