Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Rosszabbat teszek azzal egy...

Rosszabbat teszek azzal egy kint tartott cicusnak, ha néha behívom őt a házba, de nem hosszú időre, hanem max 1-3 órára?

Figyelt kérdés

Lett egy befogadott cicám, aki mindig kint tartott cica volt, (előző "gazdája" elmondása alapján) viszont van már egy benti idős cicám is, akivel nem jönnek ki jól, mert már egyszer neki akart menni a befogadott cicus, és nem is szeretném ennek kitenni az idős cicámat, így csak olyankor tudom beengedni őt, ha a másik alszik, egy teljesen másik helyiségben. Ez általában d.u. szokott lenni. Az éjszakát sajnos mindenképpen kint kell töltenie az új cicusnak, de van kint neki rendes, szigetelt,bélelt helye, egy -sajnos- fűtetlen helyiségben. Csak ide tudtam őt elhelyezni, illetve van egy melegítő párna is alatta, de az nem fűt olyan nagyon... :/

Nagyon sajnálom őt, hogy kint kell lennie ebben a hidegben, így arra gondoltam, ha amikor tehetem behívom őt, picit meg tud melegedni vagy ilyesmi... De nem tudom, ez nem rosszabb-e neki, hogy utána ki kell mennie a melegről...

Előre is köszönöm!

2017. dec. 21. 21:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
59%
Nem teszel neki rosszat vele. Illetve a két macskát meg lehetne próbálni fokozatosan összeszoktatni. Abból, hogy egyszer nekiment, még ne vonj le végleges következtetést, esetleg ez változhat. Értem, hogy a saját macskádat kíméled.
2017. dec. 21. 22:42
 12/13 A kérdező kommentje:
Persze, értem, meg olvastam is erről a fokozatos összeszoktatás dologról, de az idős cicám nagyon érzékeny, születésétől kezdve benti cica volt, nem sok különösebb inger érte őt, és volt is jó néhány évvel ezelőtt egy majdnem kiszökése, ahol eléggé megijedt ő is, meg mi is, szóval eléggé ijedős, plusz nem is találkozott még soha másik macskával, a tesóit leszámítva, ami 16 éve volt... Ez a befogadott macska meg eléggé harcias, vagy nem tudom, mert a környék macskáinak is elég sűrűn megy neki. Nem szeretném már ennek kitenni az idősebbik cicámat.. :/
2017. dec. 21. 23:02
 13/13 anonim ***** válasza:
Jézusom, aki azt írta, hogy a kinti macskák nem fáznak, látott már kinti macskát? Vagy facebookon nem szokott akaratlanul is összefutni olyan posztokkal, hogy kint vacog a macska és konkrétan megfagy, úgy hal meg? Emberek, gondolkozzunk már... Attól, mert mi ruhát veszünk fel, még ugyanúgy fázunk. A macska is. Meg minden más állat is.
2017. dec. 22. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!