Hogyan szoktassam le a cicámat a disznómájról?
Sehogy. Adj neki valami más alap kaját, majd meg fogja enni azt is ha éhes lesz. Ha két nap után sem akar semmi mást enni, akkor ott tényleg valami baj van, irány az állatorvos. Esetleg ha tudod akkor keverd el más kajával, így fokozatosan tudod csökkenteni a máj mennyiséget.
Egyébként nekem egy az utcáról befogadott cicám van. Nála most pont az ellenkezője van, olyat is megeszik amit nem kellene. Még a kenyeret is kinézi a számból, ha adok neki akkor simán megeszi. (De ez amúgy jó is, mert jelenleg nincs pénzem semmi normális kajára (se nekem se neki), így a szomszéd menzán megmaradt kaját esszük. Egyedül eddig csak a spenótot hagyta ott, mondjuk igaza is volt mert nekem is visszajött miután megettem...)
Te vagy a gazdája, te eteted, te határozod meg, hogy mit kap enni és mit nem.
Adsz neki húst meg macskakaját és kész.
Majd megeszi ha éhes lesz.
A mi macskánk sem szereti az egyik fajta kaját.
De ha nincs más, akkor megeszi egy idő után. Annyira nem kell túlizgulni szerintem, a főtt csirke és a cicakaja jó neki. Megeszi ha éhes.
Az éhég a legjobb szakács. Ha nem adsz neki disznómájat, akkor előbb utóbb mást fog enni, ilyen egyszerű.
Sosem gondoltam volna, hogy egy macska így az uralma alá tud hajtani egy embert, hogy rendesen követeli(!!!) a disznómájat és csak azt hajlandó enni.
4-esnek igaza van, nyers disznómáj veszélyes, csak jól átfőve, sütve lehet adni.
Cicánál vigyázni kell, 1 nap éhezés még nem gond a szervezetére, habár én nem éheztetném, inkább adnám neki a főtt-sült májat, és közben kísérletezgetnék más kajákkal.
De a 2-3 nap éhezéstől a máj anyagcseréje felborul, 5 nap éhezéstől elpusztul, mert leáll a májműködése. Úgyhogy ha nem eszik meg mást, inkább egye a májat, mint hogy baja legyen és éhezzen is.
Ne adj neki.
Tegyél elé rendes tápot. Ha nem nyúl hozzá, hanem kéri a májat, akkor ne figyelj rá.
Akkor se, ha már térden állva könyörög.
Ha éhes lesz, akkor meg fogja enni a tápot, nem hülye.
De ha nyikkan, és máris kapja a májat, akkor persze hogy nem eszik mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!