Ezt mivel magyaráznátok? Csak nálunk nem váltak be ezek a hiper-szuper tápok?
Szóval adott egy sima házi macska és mivel jó minőségű tápot szeretnék neki adni, rendeltem többféle prémium tápot, gondolva majd az egyik beválik. Kezdtük a Brit Care táppal, egy ideig nem is volt gond, majd nagyon laza lett a széklete. Akkor váltottunk gabonamentes N&D tápra. Azt folyamatosan kihányta... Aztán vettünk próbaképpen Real Nature Wildernesst. Na az jónak tűnt, de a 1 hét után hasmenése lett, ami sehogyse akart múlni. Emiatt kényszerből vettem a Sparban ilyen gyagyi saját márkás tápot, mert más nem volt este a boltban. Na attól másnapra semmi baja sem volt. Persze nem akartan ennél sokáig maradni. Akkor rendeltem Josera Marinesse tápot, mivel szereti a halat és ebben csak rizs van. Hát ez is visszajött... Minden evés után kihányta. Kétségbe esve vettem kis kiszerelésben Happy Cat tápot, mert már ötletem nem volt mit egyen a macska. Na ez végre jónak bizonyult. Hónapokig ette viszont az összetétele nekem nem tetszett az árához képest, szóval váltani akartam. Közben el is gondolkodtam mi lehet más ebben és a sparos tápban, mint a többiben. Hiszen pont azok voltak a jobbak. Hát egyik prémiumban sem volt kukorica. Na akkor szándékosan kukoricás tápot kezdtem keresni, ami azért jobb ár-érték arányban a Happy Catnél. Újra bizalmat szavaztam a Joserának, ezúttal a Culinesse változatának és csodák csodájára ez be is vált. Levontam a tanulságot: a macska csak a kukoricás tápokat bírja.
Na de mitől lehet ez? A rizs miért zavart be pl a Marinesse-nél? Hiszen pont ezt kéne jobban emésztenie, mégis minnél gagyibb tápot vettem, annál jobb volt az emésztése...
Ti is jártatok már így? Vagy ez nagyon egyedi eset?
Elkene vinni a macskat allatorvoshoz, es megmondana egy kivizsgalas utan.
Nem tesztelgetni kene szerencsetlenen a tapokat.
Teljesen lehet, hogy egyszerűen nem bírja a gyomra.
Én sok táp kipróbálása után végül barfozok őfelségével. Imádja, nem is voltunk orvosnál azóta ( egy éve) és nemhogy fényes a bundája, szinte csillog :D
Egyik tápot sem ette túl nagy kedvvel, normális volt a súlya, de épphogy. Hasmenése is volt jópárszor.
Kicsit macerásabb így etetni mint táppal, meg a másik cicám pl ha napokig imádkoznék, sem enné meg a nyerset. Szóval nem mindenkinél válik be, de szerintem egy próbát megér. Barfos macskánál egészségesebbet én még nem láttam :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!