Jól érezné magát nálunk a cica?
Szóval szeretnénk cicát, de nem tudom hogy minden megfelelő lesz neki.
A házunkról és a körülményekről:
-modern ház
-nagy tér
-nem sok bútor
-teljes lakásos bejárása lenne
-csak lakásban lenne
Naponta 5 órát lenne egyedül.
Lehet, hogy ez egy butus kérdés, de szerintetek jól meglenne ilyen környezetben? :)
És, még egy dolog:
Van olyan bújos-lusta macsekban, ami hosszú szőrű?
Köszi előre is
Igen, jó lenne :)
Fajtatiszta cicák jellemét én annyira nem ismerem, de majd biztosan ír valaki. Nekem mindig házicicáim voltak, ők is elég lusták, miután a kölyökkorból kinőnek. A legtöbb bújós is, persze nem mindegyik, de nekem az összes cicám az volt.
Szükséges lesz számára kaparófa, attól, hogy benti cica, érdemes beadatni az oltásokat neki. Ivartalanítani pedig 6 hónapos kor körül javasolt.
Szerintem a mai világban jobb egy cicának bent a lakásban.
Egyrészt kint megvan a veszélye, hogy elütik vagy kutya megfogja.
Másrészt emberek is kirakhatnak nekik mérget,de akár más macskáktól is megbetegedhetnek, vagy éppen más macskák támadásai is komoly gondokat tudnak okozni..
Sok veszélye van a kint tartásnak.
Én azt mondom, inkább benti legyen. Emellett meg lehet próbálkozni azzal, hogy pórázon sétálni viszitek, akár a kertben.Vagy egy kis kifutót vagy kennelt építeni neki..Így lehetne kint is, de nem tudna elcsavarogni és nem esne baja.
Amúgy szerinem rendben lesz így, hogy a lakásban mindenhova mehet és nem is sokat lenne egyedül..Azt az 5 órát simán átalussza.
Köszönöm mindenkinek a válaszát! :)
Sajnos társasházban lakunk, semmi zöld kert nincsen, csak egy nagy parkoló a "kertben".
Meg mellettünk rühes macsekok laknak, nem szeretném ha elkapna valami betegséget, bántaná valami rossz ember/macska. :(
Még lenne valami kérdésem:
Van valakinek tapasztalata menhelyről hozott cicáról?
Lett/volt valami rossz szokása amit nem tapasztaltatok a menhelyen? :)
Köszi ezt is
Jaja, mindenkit lepontoznak aki azt vallja hogy a macskának kint is kell lennie.
Gondolom mert nem volt még macskájuk és meg vannak győződve arról hogy erőszakkal bent tudják őket tartani a lakásban mint egy tengeri malacot vagy hörcsögöt :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!