Szeretnék tenyészteni. Van két perzsa cicám. Most fél évesek. Mikortol pároztathatom őket? A fiu már ivarérett.
Utolsó:az törvénybe ütközik! Jó hírnév megsértése-nézz utána!! Konkrét bizonyíték nélkül senkinek sem lehet rossz hírét kelteni! Nem követett el tö9rvénysértést a szaporító, nem kötelező törzskönyvet adni .Sajnos. Semmi törvénybe ütközőt nem tett.
Ha hamis törzskönyvet adott volna, azzal már meg lehetne fogni. De így ez törvényes sajnos...
Nem, kérdező, nem volt illegális. Pont erről beszélek. Az a válaszoló is csak szeretné, ha illegális lenne...Amíg valaki royal caninnal eteti a cicáit, szépen tartja, foglaslkozik velük, addig ez nem ütközik törvénybe.
Ami törvénybe ütközik, az az állatkínzás, verés, elhagyás, kirakás az utcára, verekedtetés, ilyenek. Csak hogy tudd.
Sajnos megvezettek. :/
Valószínűleg nem is fajtatiszták a macskák, csak perzsa jellegűek. Ki tudja, milyen genetikájúak. Nagyon nagy hiba lenne tovább szaporítani őket, születne egy csomó beteges keverék macska.
Érdekesek vagytok!
Akkor évi minimum 600-800ezerFt bevallatlan adózatlan jövedelem szerintetek rendben van?
És rendeben van a hirdetésben perzsaként hirdetni törzskönyv nélküli macskákat?
Ez minimum megtévesztés, vagy más néven szélhámosság, ami bűncselekmény.
Ha valaki egyszer venné a fáradságot és utánajárna, a szaporító kegyetlenül megütné a bokáját.
De akik ilyenek mellett kardoskodnak, azok nyilván maguk is azok!
Egy kis segítséget kérnék. Névtelenül bejelenthetek szaporitókat a rendőrságen?
Ismerősi körömben van egy ház s pár akik a husky kutyájukat évente négyszer fialtatják,és egész életében kenelben tartják.
Tehát szaporítanak,facebookon hirdetik a kölyköket.
Fel lehetne őket jelenteni? Határon túli magyarok:/ (románia)
A kuytájukat azért tartjék,hogy pénzbeli hasznot húzzanak, vajon még hány évet bír ki szegény kutya.
Az adóhatóságnál lehet feljelenteni őket és a husky fajtamentőknél, a további lépéseket ők teszik meg.
Én úgy tudom, hogy egy kutya évente csak 2x tüzel, (tavasszal és ősszel) így a bejelentésedben ne írj négyet.
Sajnos szaporító csapdájába estél.. Egy tenyésztőnek minimum törzskönyvesek a macskái, kiállításokra viszi őket, genetikai vizsgálatok, oltások rendben vannak, chip. Ha ezek nincsenek meg, hiába szép a cica, csak szaporító leszel. Ha tenyészteni akarsz, akkor normális tenyésztővel beszéld meg, hogy veszel tőle 2 cicát ilyen célra, és ő adni fog tk-t is. Viszont az áruk így magasabb lesz. Amit még megpróbálhatsz, hogy akitől vetted, attól megkérdezed hogy esetleg nem-e lehet kikérni a törzskönyvüket.... Hallottam ilyenről, utólag akarta tenyészteni a cicákat egy hölgy, mondta annak a tenyésztőnek akitől vásárolta a cicát, ő mondott még plusz egy összeget amiért cserébe odaadja a tk-t ivartalanítás nélkül. Az ivartalanítás lenne a legjobb ötlet, rengeteg szaporító van már..
Ha segítség kell még, írj nyugodtan, én bejegyzett tenyésztő vagyok :) (nem perzsa)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!