Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kóbor macska - jön a tél, mit...

Kóbor macska - jön a tél, mit javasoltok? (Lent. )

Figyelt kérdés

A környéken van 3-4 kóbor cica (lakótelep), bokrokban bújnak el napközben.

Elég nagy bundájuk van már, de hát mégiscsak leesik lassan a hó.

Télire van ötletetek, mit lehetne kitenni nekik amitől nem kapnak agylövést a környéken lakó nem-állatbarátok, de a cicák el tudnak bújni benne a hó és a hideg elől - legalább valamennyire?

2017. nov. 21. 18:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is nagyon szép dolog amit csinálsz,de jó lenne felvenni a kapcsolatot helyi állatvédőkkel,menhelyekkel hátha tudnak segíteni a cicákon. Sokkal jobb lenne nekik gazdisodni,és nem kint lenni télen. Sajnos a lakók nem szokták jól tolerálni a kóborokat,-ha szaporodnak akkor pedig csak egyre több lesz- így az erkély alá se csinálj nekik kuckót(van olyan ember aki kiakadna,és valós veszély valóban a bolha is,simán bolhás lehet a lakás).
2017. nov. 21. 19:30
 12/15 A kérdező kommentje:

Találtam ezer éve nem használt tálkát, azt már csak nem viszik el..

Már néztem menhelyet, illetve inkább állatotthont, ahová elvinném őket ha kell. Amúgy a macskák szépek, ránézésre olyanok mintha csak az egyik lakásból jöttek volna ki járkálni egyet. Szép a bundájuk, nem csipásak, nincsenek összeesve-csontra fogyva, nem csapzottak.

Valószínűleg más is eteti őket, mert az egyik szomszéd szerint már régóta itt "laknak" a környéken, de én csak nyáron fedeztem fel őket, véletlenül.

9-es:

köszönöm kedves tőled, de szerintem nem reális, hogy egy idegennek pénzt ajánlasz, ezzel simán visszaélhetnek. Nem vagyok csóró, csak nem +4 macska hosszú távú etetésére készültem. Nekem is van maccs, elég válogatós, csak prémium kajákat eszik.

Tudom, hogy a friskies nem a legjobb, az enyémnek nem is veszem, csak gondoltam azért a semminél mégis jobb, és mégsem a 140 ft-os spar macskakonzerv...abból kb 100 ft maga a doboz...

2017. nov. 21. 19:42
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos, bármilyen edényt raksz ki, mindig lesz, aki eltünteti. Én azt csinálom, hogy gyűjtöm a nagy tejfölös vödröket, levágom az alját és abban viszek ki. Van errefelé egy óriás vörös kandúr, ő már a 4. telet éli át az utcán, ő a környék "hadura", nem tűr meg csak 3-4 másikat, de azok állandóan jönnek enni, szép hájasak is lettek már :) Befogadni nem tudom, nekem is több van.
2017. nov. 21. 22:23
 14/15 A kérdező kommentje:

Jó ötlet, köszi!

Ezek a maccsok is több ideje lehetnek itt, mert mint írtam elég szépek, nagyok, szaporodnak... gondolom ha nem kapnának enni már tovább álltak volna.

Azoknak a macskáknak van valamilyen hely ahová be szoktak húzódni nagy hidegben?

2017. nov. 21. 22:40
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Anno én is tettem ki nekik dobozt, de sok értelme nem volt, mert valaki mindig kidobta. Úgyhogy egy idő után feladtam a próbálkozást...
2017. nov. 21. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!