5 hetes talált kiscicáknál milyen bolhairtást javasoltok?
Ma találtam őket a családi ház kapuja előtt. Falun élünk, persze nem hagytam ott őket, nehogy bajuk legyen.
2 körülbelül 5 hetes cica. Kicsit soványak, de esznek ezerrel, az egyik szeme csipásabb a kelleténél, de kamillás víz után egész korrektül néz ki.
Egyébként mennek amerre látnak, úgyhogy most a garázsba vannak.
Kb 3 hete tűnt el, a szintén talált kanmacskám. Sajnos az eltűnése előtt még jól bebolházott, úgyhogy éppen ma jött bolhaírtó permetezni a házat és a kert ház közeli részeit.
Érthető okok miatt a lehető legyorsabb és legjobb módszert szeretném, hogy a 2 cica ne terjessze a bolhákat.
Melyik a legjobb, leggyorsabb és persze ár szempontjából is tűrhető bolhaírtó kb 5 hetes cicáknak. Sajnos állatorvos is kell a rutin miatt, úgyhogy ne túl drágát írjatok.
Frontline jó, és a spot, a fürdetés vagy inkább a spray a jobb?
Én ilyen pinduri cicának Frontline cseppet javaslok és bőven elég egy atom picuri csepp. Az enyém is azt kapott, de tényleg szinte alig picit.
Ilyen korban amúgy elég egy sima fürdetés is, de megelőzésképp semmiképpen sem árt ha kap egy cseppet, csak nagyon figyelj, hogy elérhetetlen helyre tedd, én tarkóra szoktam.
Sajnos még nagyon picik... Nekem a Frontline a kedvencem de 8 hetes kor alatt!!! nem javallt a használata... fürdetni szintén nem kéne 12 hetes kora előtt, egy 5 hetes cica még éppen hogy csak tudja szabályozni a testhőjét, gondolom nem akarsz megfázást is kezelni...
A sprayk nagy része már pici kortól is használható, nem is drágák, olvasd el azért a hátulját, hány hetes kortól lehet. Aztán ha elég idősek, mehet a Frontline. viszont egyszerre több szert soha ne használj! Még egy felnőtt macskában is kárt tehet, nem egy ilyen csöppségben. Ha egészségesek, a dokival várhatsz amíg kb a 8 hetes kort el nem érik, akkor kapják meg az első oltásukat (már ha szeretnéd beoltatni) és akkor az orvos már be is cseppentheti neked bolhairtóval.
Amire szintén figyelj! A lakás fertőtlenítésére használt bolhairtó nagyon veszélyes lehet a kicsiknek, így mindenképpen olyan helyen legyenek kb 3 napig, amit nem permeteztek be.
Jó egészséget nekik, neked meg jó cicázást :)
Tegyel dio levelet a vackukba. Sokat.
A lakas tisztitasara pedig sozd fel a padlot. Kulonosen a macskak fekkhelye korul. A so megoli a bolhakat. A dio level pedig kikergeti oket a kicsikbol.
13 éves jómadár troll nemrég tett fel egy kérdést arról, hogy kell bolhát irtani. Ott leírja, hogy ő maga is bolhás. Szóval szerintem ne rá hagyatkozz...
Ha úgyis viszed állatorvoshoz, szerintem tőle kérj tanácsot a bolhairtásra!
Nem emlekszem hogy barkit is ok nelkul bantottam volna. Arra sem nagyon emlekszem, hogy valakinek "beszoltam" volna. De akkor hogy lettem "troll".
Amiket leirtama nepi gyogymodokbol szedtem. Csak nem tudom oket alkalmazni mert masok a korulmenyeim.
Es nem is vagyok 13 eves :) sajnos!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!