Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ágyban fekvő kinti-bentinél,...

Ágyban fekvő kinti-bentinél, milyen óvintézkedések tegyek?

Figyelt kérdés

Cickány imád velem aludni, reggel mindig megpuszil mikor bejön. Engedem, de nem sxeretnék elkapni sem semmit. Tiszta mocsok az ágyis állandóan, de szeretek vele aludni.

Féregteleníteni milyen időközönként kellene? Mit szoktatok?

Kefélgetni is szoktam, ne hullasson annyit, de megver érte 😂

Bolhairtót érdemes most is adni neki, lehetnek még bolhàk, vagy télre nem nagyon?

Valamit még tudok tenni?

2017. okt. 26. 15:47
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nem csak a kérdező pontozhat.

Egy állat is többet ér ilyeneknék, példát vehetnél róluk...

2017. okt. 26. 18:52
 12/14 anonim ***** válasza:
75%

3 havonta féregteleníteni kell. Amikor bejön szépen egy törölközővel áttörülgeted a mancsait és a bundáját. Egy idő után megszokja. Alomra kéne szoktatni, hogy kint ne keresse a földes helyeket. Az oltás pedig szerintem elengedhetetlen egy ágyban fekvő macskánál, főleg amelyik kijár. Így legalább rendszeresen látná az állatorvosa. Az enyém is kijár, kb. napi fél-1 órát, de ő sosem lesz koszos, mert a fűben vagy a a járdán van a felügyeletem alatt. Tehát ha teregetek, kertészkedek stb, akkor kiviszem magammal, amikor pedig bejövök jön ő is. De ő 2-3 méternél messzebb nem megy el tőlem. Ezt viszont csak kiskorban lehet megtanítani nekik.

Én ősztől kezdve nem adok bolha elleni cseppet neki, az állatorvosa szerint nem szükséges.

2017. okt. 26. 18:59
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Féregtelenítő 3 havonta, bolha-kullancs elleni védekezés folyamatosan.

Ha a szája büdös, az sem egészséges dolog, fogkő, ínygyulladás okozhatja. Állatorvosnak meg kell mutatni.

2017. okt. 26. 19:49
 14/14 anonim válasza:
Nekem is kijárós a cicus. Viszont... az enyém össze eszik mindenféle élőlényeket és sajnos nálam a 3 hónapos féregtelenítés nagyon nem vált be. Már a második hónapnál jelentkeztek... szóval azért nem árt az óvatosság. Attól, hogy nem látod, még eléggé esélyes, hogy ott vannak a kis dögök. Szóval, rendszeres bolha és féregtelenítés ajánlott és vidd el legalább félévente dokihoz.
2017. okt. 30. 03:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!