Valóban "hipoallergén" a kék orosz macska? Van, aki allergiásként tartja ezt a fajtát, és nincsenek tünetei?
Én ebben nem hiszek. Az uszkárra meg a csau csaura is azt mondják aztán mégis folyik tőlük az orrom.
Érdekesség, hogy a saját macskámra nem voltam allergiás pedig az ágyban aludt. Az orvos azt mondta azért mert annyira szeretem ❤❤
Van macskaszőrallergia, meg van a macska nyálában egy enzim, arra is lehet allergiásnak lenni. Ez kettő. Ha kivizsgáltatjátok, tudjatok róla.
Nem az orosz kék az, hanem a szibériai. Valamint a szfinxnél értelemszerűen nem játszik a szőrallergia.
Az előzőek tévednek, nem csak a szibériai hipoallergén, hanem az orosz kék is.
Egyébként azt fontos megjegyezni, hogy ezek a fajták csak az allergiások 95%-ának megfelelőek, mivel ők azok, akik a macskanyálban lévő fehérjére allergiásak amiből ugye a felsorolt fajták kevesebbet termelnek. Viszont az allergiások 5%-a ténylegesen a szőrre allergiás, így nekik a hipoallergén fajták sem jók sajnos. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!