Szerintetek van összefüggés a macskák színe és jelleme között?
Pl. azt hallottam, hogy a trikolor és a teknőctarka macskák aktívabbak, vadócabbak. Én kicsit nyugisabb, bújós, kevésbé kelekótya/rongálós macskát szeretnék, de sima házimacskát, ezért próbálok szín alapján választani... De ha más tippetek van, hogy mi alapján válasszak, hogy jobb eséllyel legyen nyugodtabb cicám, azt is szívesen fogadom.:)
(Nem, természetesen nem dobom ki akkor sem, ha pörgős lesz, azért akkor is szeretni fogom.:) )
Egyáltalán nincs köztük összefüggés. Ez is csak falusi bölcs hülyeség, minthogy a macskáknak tej kell.
Ha van egy hely, ahonnan hozol cicát (pl menhely), akkor tölts ott egy kis időt a macskákkal, ismerd meg őket, és el fogod tudni dönteni, hogy melyik szimpatikus számodra.
Szerintem ez is egy olyan dolog, mint a női magazinokban a horoszkóp.
Mindenkire igaz a leírás egy része, a többit meg kivetíted magadra.
Bár én még nyugis teknőctarka vagy kalikó macskát nem láttam - nekem is kalikóm van és majdhogynem diliházba lehetne csukni :D -, viszont ez nem jelenti azt, hogy mind ilyen.
Menhelyen kérd ki az ott dolgozók tanácsát, melyik cicust javasolják Neked.
Hát, ha ez segít leírom szín alapján nekem eddig milyenek voltak amik emlékezetesek. (15-20körül volt 20év alatt a macskáim száma,a környéken rengeteg kóbor, éhes cicmák volt, nekem meg megesett a szívem rajtuk és mire észbe kaptam mind az enyém volt :))
Vörös-halványrózsaszínnel: kandúr volt, 15 évet élt. a legkedvesebb cicám volt. szörnyen okos. lopta a kajás konzervet mert tudta hogy abban van és halmozta. persze kinyitni nem tudta. ki tudta nyitni az ajtót. sose volt beteg. túlélt egy csapdát is ami majdnem letépte a lábát. (rohadna meg aki kirakta) kalandor volt, de mindig hazajött. álmában "aludt el" öreg kortól. szinte sose nyávogott és egyszer sem karmolt meg életében pedig húztam nyúztam dögönyöztem.
Ezüstszürke-fehérrel: kandúr, tipikus "idióta" macska. fel le ugrált, sose pihent szinte, körbe rohangált egész nap, lopott az asztalról, baromi hangosan vernyogott. sajnos baromi bamba volt szegény és valaki simán elcsórta a teraszról 2 éves korában kb. nem is tiltakozott.
Cirmos fehérrel: a legkedvesebb lány macskám. 12 évet élt. dorombolós, hízelgős, ölbeülős volt. igazi egyéniség. elég szeszélyes és karmolós, de ha jó kedve volt igazi dögönyözős hercegnő. imádta a többi macskát, mindig valamelyikkel összebújva aludt.
Tisztaszürke: lány. harapott. hiába kedveskedtem neki, próbáltam simogatni, nem érdekelte különösebben. vadul jött és az is maradt. kudarcnak éltem meg, de valószínűleg csak ilyen természete volt. "elköltözött"
Cirmosok fehérrel: két kandúr testvér, új gazdihoz kerültek amikor látogatóba jövő ismerősök beléjük szerelmesedtek. kedves,jól nevelt jószágok voltak, sülve főve együtt. a sötétebb nem szerette annyira a simogatást a másik odavolt érte és a fejedre mászott ha ignorálni merted 2 percre.
Kék cirmos fehérrel: az egyik mostani lakó. egy éves kandúr. a "falkavezér". piszok eleven. rendszeresen le kell szedni a redőnyről a fákról, mindenhonnan. imád enni, kisdisznó, mindent fel akar falni amit lát. ölbe ülős, ágyban alvós. ha kizárom visít amíg vissza nem jöhet. bajkeverő. kiássa a növényeket a cserépből és belekakál. sajnos tudja hogy imádnivaló és nem lehet rá haragudni.
A szomszédunknak volt egy tisztafehér lány Cilája. édes volt de süket sajnos. egész nap a teraszon sütkérezett. nem hallottam nyávogni soha. félős volt.
Kb. ennyit tudok mondani színnel kapcsolatban. minden cic más.
Nekem egy cirmos lány cicám van, amikor éppen nem alszik, akkor folyton rohangál, de szerencsére egy ideje belassult (öregszik) és sokkal többet mászik ölbe, dagaszt, bújik. Mivel minden ismerősömnek hasonló macskája van, tök különböző színekkel, szerintem ez inkább macska függő.
Én inkább azt tanácsolnám, hogy felnőtt macskát fogadj örökbe, a kölyök macskák hiperaktív rosszaságok, és nehéz velük. A felnőtt cica is aranyos, de sokkal nyugisabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!