Van valós/létező összefüggés a macska bundájának színe és a betegségre való hajlamosság között?
Pl: a fehér színű a legbetegesebb,a fekete a legegészségesebb, a vörös is betegesebb
Akkor ezek szerint minél halványabb színű annál betegesebb?
Hörcsögöknél bizonyos bundaszínek valóban utalnak bizonyos betegségekre való hajlamra, így hát hiába más faj, kapásból nem zárnám ki a lehetőséget.
De biztosan nem úgy, hogy "világosabb - betegesebb", hanem (ha tényleg van ilyen, akkor) bizonyos színek / minták / fajták - bizonyos konkrét betegségre való hajlam.
Én olvastam olyasmit, hogy a fehér szőrű-kék színű cicák hajlamosabbak a süketségre. De ezen kívűl teljesen egészségesek.
Nyílván nem mindegyik, és nem minden fehér változata, sajnos nem néztem ennek azóta utána jobban. Genetikai dolog.
A teknőctartka cicák szinte csak nőstények lehetnek, mint érdekesség.
Más színnél nem hallottam ilyet :)
*fehér szőrű-kék szemű! cicák
bocsi!
fehér szőrű-kék szemszínű macskák hajlamosabbak a süketségre.
Nekem volt anno egy ilyen macskám, de nem volt süket. Egy ismerősömnek viszont az.
a teknőc-tarka macskáknak állítólag csak 1%-uk kandúr, de azok sterilek. A teknőc-tarka lányok, viszont ugyanúgy nemzőképesek mint az átlag macskák.
Arról, hogy a vörös betegesebb vagy a fekete szívósabb lenne sosem hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!