Ivartalanított nősténymacska vemhes?
Tudom, hogy hülyén hangzik... és szerintem is vicces, de azért leírom. Augusztusban ivartalaníttattam a cicám és most egyre jobban gömbölyödik. Nem "egyenletesen" hízik, hanem csak a pocakja, és mivel egyszer volt már vemhes (kijárós cica), tudom, hogy néz ki.
Én úgy gondoltam, ez kizárt (teljesen kipakolták, ott voltam a műtétnél is, nem mondom, hogy végignéztem, de odanéztem), de úgy hallottam, hogy elvileg lehetséges, nagyon ritkán, méhen kívüli, stb....?
A vemhesség szerintem kizárható, én is a férgességre vagy puffadásra tippelnék inkább.
Egyébként az én cicám is (tavaly decemberben volt ivartalanítva) kicsit gömbölyödik mostanában, mondjuk igazi haspók, de nem is bánom, hogy télre felpakol kicsit magának, eddig úgyis kis soványka volt.
Persze, holnap reggel azonnal felhívom az orvost, csak már annyira felidegesítettem magam, hogy beírtam ide is. :)
Igen, teljesen kipakolták, direkt kértem, hogy ne csak elkössék, hanem szedjenek ki mindent.
Az én cicámat is teljesen kipakolta az orvos annak idején. Legalábbis az ő elmondása szerint. De egyszer a cicám nagyon panaszosan kezdett el nyávogni, nem tudtam mire vélni. Lefeküdt mellém ahogy simogattam éreztem, hogy összehúzódik a hasa. Ekkor már gondoltam, hogy valami van. Gyorsan elővettem egy törölközőt, és beletettem egy dobozba. Kb. 20 perc múlva megfialt egy, azaz egyetlen egy kiscicát.
Semmi jele nem volt annak, hogy vemhes lenne, nem volt nagy a pocakja.
Az állatorvos végül bevallotta, hogy csak elkötötte. És így sikerült neki egy szem kiscicával vemhesnek lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!