A 17,5 éves, beteges gyomrú és belű macskámnak merjek féreghajtót adni? És milyet?
Pici kori betegsége miatt nagyon érzékeny az emésztőrendszere. Egész életében jellemző volt rá a rossz evés, a hányás (különösen a száraz tápnál)
Mostanában előfordul, hogy napokig nem eszik, gubbaszt, 2 deka az egész macska csont és bőrre fogyott. Csak az arcát mossa, a "ruhája" nagyon pamacsos.
Utána feltámad, dorombol, dörgölődzik, beszélget, a kertben - ahonnan nem tud, de nem is akar kimenni - hempergőzik, vadászik a semmire, láthatóan jól van.
Most is éppen kint szervezkedik, időnként bejön, eszik két borsónyit, alszik egy sort, majd megint kimegy.
Mi nem adunk már régóta neki nyers csirkehúst, mert nem kéri, kint nem tudom mit tudott volna megenni amitől férges lenne (egeret, vagy ilyesmit nem eszik) de hátha.
Meg merjem próbálni?
Mindenképpen adj neki féreghajtót mert pont azert van ilyen rossz állapotban mert férges , beteg . Kepzeld ha te lennél beteg , férges , és gondolkodnának h kezeljenek vagy nem . Gondolom nem szeretnéd h szétegyenek a fergek belulröl.
En is adtam a kutyamnak mert beteg volt. Minden honapban kell egyszer adni megelözeskeppen is.
Tisztességgel hordjuk az állatainkat orvoshoz, bár nem vagyunk gazdag emberek.
Tavaly a másik cicánknak volt szüksége allergia vizsgálatok sorozatára, ami a 3 hónapos kímélő étrendjével együtt közel 100ezerbe került. Idén tavasszal a kutyánkat műtötték Felsőgödön, (tőlünk 100 km-re), ami szerintem Magyarország legjobb állatsebészete, mindennel együtt 160ezerbe került.
Ezért is maradtak el idén dolgok nekünk, amik be lettek tervezve.
Szóval, nem a spórolás motivál, hanem mert nem tudtam, hogy az ilyen öreg és rozoga macskát merjem e kitenni a féreghajtással járó hasmenésnek, amikor nagy valószínűséggel nem is férges. (4 hónapja volt féreg hajtva egyébként)
De meggyőztetek, hétfőn elvisszük valami komolyabb helyre, mert az itteni (falusi) állatorvos nem áll a helyzet magaslatán, amit sajnos keserves tapasztalataink bizonyítanak.
Mindenkivel zöldet pacsiztam, megköszönve a segítőkészséget, most "szóban" is.
Nem tudom ki járt itt lepontozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!