Bolhás kölyökcica, mit tegyek?
Adott egy kb 7 hetes kiscica. 4 hetes korában találtuk egyedül, befogadtuk. Azóta benti macsek , rövid időkre visszük ki, hogy szokja a világot.
Észrevettük, hogy vakargatja magát, de ami komolyabb, az az, hogy rajtam és a barátnőmön is kicsi kiütések csípések lettek. Gyakran szokott délután az ágyon pihenni, magyarán gondolom szétvitte már az egész házban a bolháit..
Tüzetesebben átnézve a bőrét 2 bolhafélét is láttunk, de szerintem ez már nagyon nagy, mert elvileg emberi szemmel látni sem kéne.
Elmentem venni Insecticide 2000 sprayt, amivel befújjúk majd a házat,ruhákat.
Viszont a kiscicával mi legyen? Az eladót kérdeztem az állatkereskedésben és ő is vakarta a fejét, mert nyakörvek és hasonló dolgok 6 hónapos kórtól vannak.
Tanácstalan vagyok. Mivan ha a spray-t zsepire kifújjúk és átkenjük vele a bőrét? Aztán rögtön megmosdatnánk, hogy ne tudja magáról lenyalni. Másra nem tudok gondolni, de szabad ezt a sprayt alkalmazni rajta? Egyéb ötlet?
7 hetes cicára ne fújj semmi sprayt és ne tegyél bolhaport!
Ráadásul egyes házi bolhairtókban van valami anyag, (már elfelejtettem mi a neve) ami halálos a cicákra.
Viszont a cicáknak való bolhasamponnal megfürdetheted, de nem fog neki tetszeni!:(
Kapott féreghajtót 1x már, a hétenvittem volna megint, de akkor mindenféleképpen, amint tudom elviszem. Köszönöm :)
A Insecticide 2000-el mit tanácsoltok mit fújjak? egész ház mehet ruhák, ágy stb?
Nekünk egyszer a nyaraló 60m2 lett tele bolhával.
Ahogy az 1-es írta, mindennap Domestossal, vagy hypoval felmostunk és mindent sűrűn felszórtunk diófalevéllel.
Ennél jobb nem kell, nyom nélkül eltűntek.
Persze nekünk könnyebb volt, mert nem laktunk ott.
A cicust állatorvos kezelje le, - ahogy előttem már írták - hogy ne legyen bolhafertőzés oda-vissza, a lakásban meg próbáljátok túlélni 2 hétig a diófaleveleket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!