2 hónapos kölyök cica ehet májat vag tonhalat?
Sziasztok. Van egy két hónapos cicám és már ezer cikket elolvastam, de mindenhol mást írnak. Tapasztalt macskatartóktól kérdezem, hogy ha sima vízbe megfőzöm a csirkemájat, szivet, zuzát azt adthatom neki? Plusz a boltban vett tonhalkonzervet gondoltam még. Mit lehet még ilyesmit adni? Eszik tasakos husit is meg szárazat is. De néha gondoltam egy kis különlegessel is felturbózom a kajcsit. :)
Köszönöm a válaszokat. Ja és benti cica.
Tonhalat, szívet, zúzát nyugodtan ehet, a legjobb nyersen kapnia ezeket.
Májat viszont csak néha, kis mennyiségben, mert magas az A vitamin tartalma, és ha sokat kap ebből, az árt neki.
1-nek igaza van, a májjal vigyázni kell, pont azért, amit leírt. Pláne, hogy két hónapos, úgyis kis adagot eszik csak, úgyhogy azzal óvatosan. A főzésnél az ugye a lényege a dolognak, hogy ne legyen sós, fűszeres az étel.
Valamint fontos, hogy sertéshúst nyersen nem szabad adni, illetve sertés belsőséget sem (Aujeszky kór veszélye miatt). Ugyanez érvényes a vadra. Az viszont férges is lehet (hordozó).
Linkelek neked egy angol nyelvű oldalt, ahol a főzés a macskáknak a központi téma.
Saját tapasztalat: a bolti csirkét utálja a macskám. Amúgy én is. Házihoz most nem jutok hozzá.
A tonhal konzervhez a következőt tudom mondani: baromi erős szaga van, ugye tudjuk. Valamint olajos, ami biztos, hogy nem jó neki, vagy sós lében van, amiről fent beszéltünk. A sok só kikészíti a macska veséjét. Szerintem ha vízben van valami hal, ami nem sós víz, inkább azt.
Spéci macskáknak kifejlesztett vízben főtt husi, halhusi a Sushicat.
Ahogy mi jártunk még a kajakeresés szakaszában: rá volt írva a macskakonzervre, hogy csirkés. Kinyitottam, tonhalszaga volt. Megszagolta, akkorát hányt, mint az ólajtó. Azóta is stabilan utálja a tonhalat száraztápban is. Ja, mindegyik halasban van.
Amit még tapasztaltam: az állateledelekben van ízfokozó, eléggé jó illatúak, még nekünk is. Na ezért is néznek furcsán a sima vízben megfőtt tök ízetlen bolti csirkére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!