Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 2 hónapos kölyök cica ehet...

2 hónapos kölyök cica ehet májat vag tonhalat?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Van egy két hónapos cicám és már ezer cikket elolvastam, de mindenhol mást írnak. Tapasztalt macskatartóktól kérdezem, hogy ha sima vízbe megfőzöm a csirkemájat, szivet, zuzát azt adthatom neki? Plusz a boltban vett tonhalkonzervet gondoltam még. Mit lehet még ilyesmit adni? Eszik tasakos husit is meg szárazat is. De néha gondoltam egy kis különlegessel is felturbózom a kajcsit. :)

Köszönöm a válaszokat. Ja és benti cica.

2017. ápr. 28. 12:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Tonhalat, szívet, zúzát nyugodtan ehet, a legjobb nyersen kapnia ezeket.

Májat viszont csak néha, kis mennyiségben, mert magas az A vitamin tartalma, és ha sokat kap ebből, az árt neki.

2017. ápr. 28. 13:10
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
vegyél neki whiskast, az a legjobb.
2017. ápr. 28. 15:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Persze nyugodtan adj neki mellé, de a májjal tényleg vigyázz. Ritkán ajd, csont kinövést okoz.
2017. ápr. 28. 16:08
 4/5 anonim ***** válasza:

1-nek igaza van, a májjal vigyázni kell, pont azért, amit leírt. Pláne, hogy két hónapos, úgyis kis adagot eszik csak, úgyhogy azzal óvatosan. A főzésnél az ugye a lényege a dolognak, hogy ne legyen sós, fűszeres az étel.

Valamint fontos, hogy sertéshúst nyersen nem szabad adni, illetve sertés belsőséget sem (Aujeszky kór veszélye miatt). Ugyanez érvényes a vadra. Az viszont férges is lehet (hordozó).

Linkelek neked egy angol nyelvű oldalt, ahol a főzés a macskáknak a központi téma.

[link]

Saját tapasztalat: a bolti csirkét utálja a macskám. Amúgy én is. Házihoz most nem jutok hozzá.

A tonhal konzervhez a következőt tudom mondani: baromi erős szaga van, ugye tudjuk. Valamint olajos, ami biztos, hogy nem jó neki, vagy sós lében van, amiről fent beszéltünk. A sok só kikészíti a macska veséjét. Szerintem ha vízben van valami hal, ami nem sós víz, inkább azt.

Spéci macskáknak kifejlesztett vízben főtt husi, halhusi a Sushicat.

[link]

Ahogy mi jártunk még a kajakeresés szakaszában: rá volt írva a macskakonzervre, hogy csirkés. Kinyitottam, tonhalszaga volt. Megszagolta, akkorát hányt, mint az ólajtó. Azóta is stabilan utálja a tonhalat száraztápban is. Ja, mindegyik halasban van.

Amit még tapasztaltam: az állateledelekben van ízfokozó, eléggé jó illatúak, még nekünk is. Na ezért is néznek furcsán a sima vízben megfőtt tök ízetlen bolti csirkére.

2017. ápr. 28. 21:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Van tonhal natúr lében. Az nem sós, még én is eszek olyat néha. De arányaiban nyilván nagyon drága. Azt szerintem ehet, én egyszer adtam neki, de a halért nem rajongott.
2017. ápr. 29. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!