Az Orijen nem veszélyes?
Most lenne lehetőségem 39 800 Ft-ért 17 Kg.-ot vennem.
De nem sok az a 42% fehérje?
És légyszí írjatok magyarázatot is, hogy miért sok/nem sok, mert nem értek hozzá...
Előre is köszi!
Miért gondolod, hogy sok?
A macska húsevő. A természetes zsákmányállatai is fehérjéből meg zsírból állnak...
Az oké, de a színhúsban kevesebb a fehérje... Ebben gondolom hozzáadott van.
Pl. a csirke mellben 26% körül van max. és ebben az egyik legtöbb.
2.
És valóban elég ha azt adom, meg vizet?
Tehát állitólag e mellé a táp mellé nem kell konzerv/hús.
És nekem már nem is férne bele...
Papíron elég, ha van elég vizük és eleget isznak.
(Én adtam nekik tasakost biztos, ami biztos alapon)
Nemàr, most ez komoly?
Olvasd már el légyszives rendesen az Orijen táp összetevőit!
Dehidratálják a különböző húsokat, levegőn szárítják, friss jó minőségű HÚSOK!
Azt mondjátok már meg, hogy ha csak húst (plusz kisebb részben zöldsègek/gyümölcsöket) tartalmaz, hogy ne lenne elég neki?
És mégis hogyan adnának hozzá fehérjét..ez full èrtelmetlen. A fehérje maga a hús, amiből áll az egész táp (plusz zölds./gyüm.) Nincs semmi hozzáadott szutyok.
Másrészt egy ragadozó, húsevő állat a macska, aki természetben is max még a füvet rágcsálja, mert könnyíti az emésztést és egyéb vitamin/ásványianyag forrás számára.
A macskának nem kell a gabona meg a sok szutyok.
Ez a táp csak azt tartalmazza amire szüksége van, annyi, hogy szárítják, dehidratálják stb. Olvasd el a honlapjukon!
Példa: A Fit&Trim orijen macskaeledel összetevői:
"85 % HÚSOK │15 % GYÜMÖLCSÖK & ZÖLDSÉGEK
Friss csirkehús (14 %), friss egész tojás (6 %), friss egész csendes-óceáni hering (6 %), friss pulykahús (6 %), friss csirkemáj (6 %), friss egész lepényhal (4 %), friss egész makréla (4 %), friss egész csendes-óceáni tőkehal (4 %), friss pulykamáj (4 %), friss csirkeszív (4 %), csirke (dehidratált; 4 %), pulyka (dehidratált; 4 %), egész makréla (dehidratált; 4%), egész szardínia (dehidratált; 4%), egész hering (dehidratált; 4 %), alaszkai tőkehal (dehidratált; 4 %), lencserost, egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész zöldborsó, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, egész tarkabab, egész veteménybab, csirkeporc (dehidratált; 1 %), friss pulykamáj (1 %), kék puha tőkehal (dehidratált; 1%), csirkezsír (0,5 %), almarost, szárított alga (DHS és EPS forrása), spárgatök (dehidratált), pézsmatök (dehidratált), sárgarépa (dehidratált), csirkemáj (fagyasztva szárított), pulykamáj (fagyasztva szárított), friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss cukkini, friss paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó, Enterococcus faecium.
ADALÉKANYAGOK (per kg): Tápanyagadalékok: cink-kelát: 100 mg; réz-kelát: 11 mg; kolin-klorid: 1200 mg."
Én nem értem, hogyha csak szárítják, akkor hogy növekszik a fehérje tartalma közel kétszeresére a színhúséhoz képest.
Valaki elmagyarázná?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!