Nem akarok megválni egy befogadott cicától, nagyon megszerettem őt, de mit tegyek, ha nem bírok nap szinten összeszedni madár és egértetemeket?
A szomszédaim elköltöztek és itt hagyták ezt a cicát... Látszott rajtuk már az ide költözésükkor is, hogy szarnak rá, mert kiscicákkal együtt költöztek, akiket ez a cica szült és akiket aztán eltüntettek innen, ki tudja, hogy hová.. Már akkor is folyton kérdezgettem őket, hogy mi lesz velük, mert segítenék nekik gazdit keresni, (nekem már van egy benti cicám, befogadni nem tudtam) de nekik ahhoz nem volt kedvük, hogy oda járogassanak hozzájuk, macskanézőbe... Én figyeltem a piciket szinte egész nap, nehogy kiszökjenek. Utána, én ivartalaníttattam az anyacicát, mert tudtam, hogy ők ezt sosem tennék meg és én nem bírtam volna még egyszer ezt végig nézni, hogy picik szülessenek, akiknek nem tudni, mi lett volna a sorsuk. Én ápoltam és továbbra is etettem, mert folyton éhes volt. Majd egyszer csak elköltöztek, a macskát meg itt hagyták nekem, se szó, se beszéd. Én nagyon megszerettem őt és már kint csináltunk is neki egy kis kuckót, a hideg ellen, szóval tényleg úgy számoltam, hogy ő már itt marad.
Viszont ez a macska egy igazi vadász... Tegnap arra ébredtünk, hogy széttépet kint a teraszunkon egy galambot. Azt hittem, rosszul leszek. Ha a apukám nem lett volna itthon, nem tudom, ki fogja meg a tetemet és dobja ki, mert én nem bírtam volna. :( Nem bírom az ilyeneket, nagyon gyenge a gyomrom, plusz még van is egy ilyen madárfóbiám. És ez nem az első eset volt. Egeret már többet is fogott, volt, hogy nem ölte meg és majdnem beszaladt a vergődő egér a házba, anyukámnak kellett megölnie, aki úgy szintén nem viseli jól ezeket a helyzeteket.
Tudom, hogy a macskáknál ez egy ösztön, de ez akkor is borzalmas és iszonyatosan sajnálom is ezeket az állatokat, akiket elkap. :(
Most annyit tudtunk megtenni, hogy éjszakára bezárjuk, mert azt hallottam, hogy többnyire akkor vadásznak, de pl. ma délelőtt megint elkapott egy egeret, de ezzel még abból a szempontból annyi "szerencsénk" volt, hogy most nem hozta közel a házhoz.
Elnézést, hogy ilyen hosszan írtam le a sztorit.
Örökbeadáson gondolkodunk, de tudom, hogy az sem megy könnyen. Kidobni természetesen nem akarom és nem is tudnám, csak én ezzel tényleg nem számoltam, hogy ez a macska ilyen lesz, vagy ezt ennyire sűrűn fogja csinálni..
Előre is köszönöm!
Hát, mivel kinti macska, nem nagyon tudtok mit csinálni, vagy elviselitek, vagy jó helyre(!) ajándékozzátok. Bár nem tudom, rengeteg gazdátlan macska van, ha valaki macskát szeretne, úgyis szerez, minden bokorban van egy alom macska sajnos...
Az nem megoldható, hogy teljesen benti macska legyen?
Igen, én is ezt szerettem volna...
De nekem van egy benti, 15 éves fiú cicám és nyitott ablakon keresztül már megmutattuk őket egymásnak és ez a lány cica már neki ment volna, ha nem fogjuk őt meg.
Gondolom, össze lehetne őket szoktatni idővel, de én már nem szeretném ennek kitenni a cicámat, ahhoz szerintem túl idős, arról nem beszélve, hogy iszonyatosa érzékeny cicus.
Azt írja az internet, hogy ez a viselkedés leginkább ivartalanított nősténymacskákra jellemző, valószínűleg azért, mert mivel nincs kölyke, téged akar vadászatra tanítani.
Én vennék fekete szemeteszacskót és gyorsan rádobnám az állattetemre, emiatt biztosan nem válnék meg a cicától. Fóbiák ellen amúgy is jó, ha szembenézel a félelmeiddel.
Én úgy tudom, hogy már előtte is, ugyanígy vadászott. Az előző gazdái, gyilkosnak nevezték... Persze ez az ő szegénységi bizonyítványuk is, de azért van benne valami.
Igen, a félelmekkel lehet, hogy így szembe lehetne nézni, de azért ez nehéz.
Nem tudom, még gondolkodunk, meg reménykedek minden nap, hogy ma nem hoz ide semmit, de így nem lehet hozzáállni.
Te azt tudod, hogy ezeket neked hozza Ajándékba? Gondoskodni akar rólad!
Nem idegesíteni akar, de nem tudja, hogy te ezt utálod. Szobacicám van, és szoktam neki aloe növényt adni néha. Tehát kap egy cserép aloét. (Több virágom már nincs). Újabban aloékat találok az ágyamban :) többször volt itt a játéka :). A tied kinti macska, így tudja kifejezni. Biztos, hogy szeret téged, érzik az állatok, ha jól bánnak velük.
Mi lenne ha tennétek ki madárijesztőt? Tudod, pár konzervdobozzal.
A macskára ne tegyetek csengőt, mert a magas hangok nagyon idegesítik őket.
Köszönöm a választ, igen, hallottam erről, hogy ajándékba hozza. Persze, nem haragszom rá, csak hát ez mégis rossz nekem, de tudom, hogy ő ezt természetesen nem tudja.
Erre a madárijesztő dologra nem is gondoltam, köszönöm, kipróbáljuk! Igen, csengőt nem akarok rá rakni.
Nézd, a macska ragadozó és vadász. Ha kijáró cicced van, ezzel együtt kell élned.
Nekem volt egy felettébb kényes hófehér lánycicám, aki csak akkor ette meg a gourmet-t, ha frissen bontottam, és ha a tálkája patyolat tiszta volt. De ha kiment, megfogta az egeret, és el is fogyasztotta.
És igen olyan is volt, hogy élve behozta a házba, elégedetten letette a lábam elé, ő meg kiment sütkérezni a kerítésre. Három napig vadásztam az egeret a házban.
Tudod, a macskát azért háziasították, hogy ritkítsa a rágcsálókat a ház körül.
És igen, megfogja a madarat is. A lányom macskái bentiek, de kijárnak a teraszra. Egy reggel, ameddig öntöztem, elkaptak egy madarat, szépen letették a szőnyegre, a tv elé. Tulajdonképpen nem is csodálkoztam, ez a madár már napok óta közlekedett mélyrepülésben a terasz fölött. Miközben 3 cicc leste.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!