Érdemes várni, hogy beszokik? Mit tennétek a helyemben?
Hát, én nem csodálom, hogy a zajtól feszült, a gyerekek hangoskodásától még én is feszült vagyok, és viszem el a macskámat meg a nyulamat a lehető legmesszebb a zajtól. Persze ahány macska, annyi reakció a zajra, van amelyik simán elviseli, megszokja.
A beszokás alatt mindenképp nyugodt környezetet kéne neki biztosítani, mivel neki az egész szituáció sok sztresszel jár. Alapból már az nagy trauma neki, hogy új helyre került, ráadásul ha tényleg sok a hangoskodás, akkor persze, hogy rémült, feltehetően nem hallott még ilyet ezelőtt, vagy pont hogy igen, esetleg gyerekek durván bántak vele korábban, és ez beleégett a tudatába.
Én mindenképp megpróbálnám vagy nyugodt helyre vinni, vagy a gyerekeknek megtanítani, hogy a cica közelében nem hangoskodunk, ami aztán később is jól jöhet bármikor. Ha lesznek gyerekeim, biztos meg lesz tanítva nekik, hogy nincs hangoskodás. :)
Meg fogja szokni. De eleinte inkább nyugodtabb, csendesebb körülményeket biztosítsatok neki. A fekvőhelye/búvóhelye, és a tálkái, meg az alomtálca ne a legforgalmasabb szoba közepén legyenek, hanem eldugottabb részeken, hogy ne kelljen folyton bujkálva közlekednie.
Szerintem este, amíg alszotok, biztos jobban körül szokott nézni a lakásban. Csak nappal inkább meghúzza magát.
Szerintem most még ne nagyon emelgessétek meg rakosgassátok őt, mert az is plusz stressz lehet neki.
"Ha elővesszük."- Ezt úgy érted, hogy amikor el van bújva a cica, akkor megkeresitek és kiveszitek onnan? Mert ha erre gondoltál, akkor ilyet nem kéne csinálni vele, mert onnantól kezdve lőttek a biztonságérzetének.
Sokkal hasznosabb, ha jutalomfalattal vagy játékkal csalogatod ilyenkor magadhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!