Benti cicának milyen oltásokat érdemes a kombinálton kívül beadatni?
Van egy rosszcsont, 16 hetes Maine Coon kandúrom, ivartalanított. Megkapta a 2 kombináltat, amit egy kiscicának kell 9 és 12 hetesen.
A ti benti cicáitokkal milyen oltási programot követtetek? Szerintetek macskaleukózis ellen érdemes oltatni?
Veszettség ellen leginkább akkor tervezem oltatni, ha elutazok vele (ami a jövőben tervben van, de korántsem mostanság).
A válaszokat előre is köszi.
Nekem több benti cicám van és volt már sok éve.Most is a 2 legöregebb 15 éves, de van 1 14 éves is. Pici korban kerültek hozzám, akkor beoltattam 2-szer a kombinálttal,majd 1 év múlva ismétlő kombinálttal, és kész. Azóta nincsenek oltva.Nem érintkeznek más cicákkal, én sem, tehát pici az esély hogy bármit elkapjanak. Kis korban még érzékenyebbek, azért oltattam.Soha nem is volt semmi baj ebből, de mindenki maga dönti el, kinek mi ad megnyugtatást.
Pár éve nekem egy kiscicám az oltásba halt bele, kombinált oltást követően pár perc alatt megfulladt, semmi baja nem volt előtte.
Szóval nekem nagyobb a kockázat az oltás miatt, mint a nem oltás miatt.Legtöbb állatorvos úgyis ajánlja, neki pénz.
De ezt nem kell követni, ez az én véleményem csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!