Hogy vegyem rá a macskámat, hogy több száraz tápot egyen?
Eddig is csak csipegette a szárazat, de most vettem neki jobb minőségűt, 40+%-os hústartalmú tápot, és reménykedtem, hogy ezt szívesebben fogja enni. De semmi, reggel és este megőrül a konzervért, mint aki majd' éhen hal, de ami egész nap előtte van száraz, ahhoz alig nyúl. Pedig direkt kevés konzervet adok neki, hogy maradjon étvágya a szárazhoz. Hogy tudom rávenni, hogy több szárazat egyen?
(Egyébként 2,5 kg, ivartalan nőstény, napi 100 gramm konzerv mellé nem eszi meg a 30 gramm szárazat amennyit kiteszek elé, csak kb a felét.)
Vízzel! A cicáknak is nagyon fontos, hogy elég vizet igyanak, annyira fontos, mint az embereknek, csak ők is elhanyagolják, mert nem érzik magukat annyira szomjasnak.
A száraztáp mellé mindig legyen vizestálka is kitéve, vagy ha kell, picit nedvesítsd meg a száraztápot, hogy puhább legyen.
Keverd a konzervhez a száraztápot, aztán csökkentsd az arányt, több száraztáp, kevesebb konzerv, aztán a végén szia konzerv. Esetleg rakd ki a tápot a táljába, és vizes kézzel turkálj bele, hogy nedves legyen, az én kölyök kutyámnál ez vált be. Nálunk a macska a száraztápot szerette jobban..
Esetleg víz helyett egy kis húslevessel vagy pörkölt szafttal ilyesmikkel keverd a száraztápot
Vegyél másfajta szárazat. Én kis kiszerelésben szoktam venni kipróbálásra. Ha megeszi, akkor veszek csak nagyot.
Nekem is végig kellett próbálni vagy 6 félét, mire találtunk olyat, amit szívesen megeszik.
Ivartalanítás előtt amúgy teljesen más volt az ízlése.
Sok cica jobban szereti a konzervet, mert 1. ezekben általábn mesterséges ízfokozók vannak 2. ezeknek 80%-a a nedvességtartalom és a folyadékbevitelüket is ezzel akarják fedezni.
Legyen a cicád előtt mindig friss víz, de lehetőleg ne a kajás tál mellett, hanem kicsit messzebb. A cicák azt hiszik, hogy koszos a víz, ha kaja szagát érzik rajta.
Hagyd neki kint a száraztápot, hogy egész nap előtte legyen, ahogy már előttem is írták össze is keverheted a konzervvel és fokozatosan csökkentsd a konzervadagot. :)
A fogaival egyébként minden rendben van? Lehet, hogy azért nem eszi, mert fáj a foga, ínye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!