Hogyan működik a macskáknál a szobatisztaság?
Nálam két nap volt eddig soha sem több.
Először vidd oda ahova "csinálta" aztán ahogy erzed picit üs a seggére. Vidd az alomra amit "csinált" tedd oda a cicát is. Aztán ezt ismételd.
Vehetsz almot, de ha van homok, arra a pár napra az is jó.
Mikor hazahoztam egy utcán talált picit, nem volt itthon se alom, se alomtálca, szegénynek gaponapelyhes dobozból csináltam almot, raktam bele homokot, teljesen jó volt arra a pár napra, amíg nem szereztem ennek valót.
A macskák pedig ösztönösen olyan helyre ürítenek, ahol el tudják ásni, csak simán tett bele a kiscicáta homokba, aztán majd megtalálja, esetleg ha nem, és látod, hogy kell neki, rakd oda.
Igen, ilyenkor már bőven tudnak almot használni.
Meg kell mutatni neki, beletenni.
Fontos, hogy az alom nyugis helyen legyen, ahol nem zavarják pl. a kutyusok.
Nálunk ez úgy működött, hogy amikor hazahoztuk a cicát, először "körbevezettük" a lakásban. A cica WC az előszobában van, így hagytuk, hogy felfedezze az előszobát, megtalálja maga a cica WC-t, és amikor megtalálta, beraktam, a két első mancsát fogva kicsit kapartam vele. Valamint minden alkalommal, mikor úgy láttam első napon, hogy keresné a helyet, ahová lehet pisilni, vagy kapart a padlón, megfogtam és beraktam a cica WC-re.
Így első naptól kezdve nem volt baleset.
De mint előttem is írták, a cicák ösztönösen azt a helyet keresik, ahol el tudják kaparni a végterméküket.
A homok is jó, átmenetileg, egy keményebb papírdobozban akár.
Ne verd meg, ne nyomd bele az orrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!