Ha a macskam kapart a hazban de nem szart be akkor szobatiszta? Sajnos talaltam a macskat, es vettem neki gelgolyot es azokat kaparta, ugy tudtam hogy kikell engedjem, es majd viszajott par perc mulva? Honnan tudom hogy nem fog beszarni?
Milyen tálcába tetted? Ha rendes alomtálcáról van szó, vagyis elég nagy és félreeső, nyugodt helyen van, akkor használni fogja.
Ahogy előttem írták, ez náluk egy rituálé :)
Kapar egy mélyedést, pisil, vagy kakil, aztán szépen betemeti a kis mancsával a végterméket. Utána pedig szépen megmosdik.
Ha tisztán tartod az almot, akkor nem akar majd máshová piszkítani.
Érdemes gyakran nézni az almot és minél hamarabb kidobni, ami nem oda való, mert elég kényesek az alom tisztaságára.
Az én cicám pl. szól, miután használta az almot, hogy legyek kedves kitakarítani :) vagyis addig jön utánam nyávogva, amíg nem takarítok.
Mondjuk, az, hogy "találtam egy macskát" a megfogalmazás miatt is nem kimondottan 6-8hetes kölyköt sugall, hanem legalábbis egy süldő-felnőtt macskát.
És az, amelyik idősebben is hagyja hogy "megtalálják" az kidobott, kiszökött, valahogy elgazdátlanodott szocializált "házimacska". Azok meg jellemzően mind megtanulták már, hogy használják az almot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!