SOS Milyen macskawc-t használtok?
Alpmtálcát használtam,egészjó alommal,ami szagtalanít,csomosodik a pisire. Minden nap kiszedtem a terméket...pisit,kakát.
De másfél hét után azt vettem észre,hogy tiszta pisi az alomtálca alja. Nem hinném,hogy lyukas lenne,mivel kitakaritottam a tálcát és akkor nem folyt ko belőle a víz.
Szóval ki szeretném próbálni a cica wc-t. Max 5000et szánnék rá. Segítenétek kiválasztani ,melyik lenne a legjobb?
Lehet innen fogok rendelni.
Ti hogyan tisztítjátok a cicaalmot,milyen gyakrab? Mire figyeljek oda?
Attól félek,hogy a macskawct nem fogja használni ,mert nagyon finnyás.macska,kilenc éves, és emlékszem régebben azért tértünk át az alomtálcára.
(Bár most egyedül használná, kéz hete költöztem el vele otthonról, otthon maradt a másik két macskám. )
A szénszűrőt milyen gyakran kell cserélni?
Honnan vásároltok és mennyiért almot?
Én a rossmanból vettem legutóbn 850ért.
Melyik a jobb alom,amelyik nagyobb szemcsés vagy az apróbb?
Nekünk ugyan csak egy hónapja van cicánk, de ami bevált, az a Savic Nestor macska WC a Zooplusról (nekünk az XXL változat van). Cat's Best Öko Plus alommal használjuk, ez biológiailag lebomló, WC-n lehúzható a végtermék. Naponta 2x kiszedjük a pisit-kakit, szükség esetén utántöltjük. Teljes cserét nemrég csináltunk, tehát elég kb. havonta. (A zacskó szerint 4-6 hetente ajánlott cserélni és teljesen fertőtleníteni.)
Az alomnak egyébként természetes faforgács illata van, és a napi kétszeri tisztítás mellett egyáltalán nincs maradandó szaga.
Cica WC:
Alomlapát:
Ezt a fajtát ha kipróbáltad, sose akarsz másikat használni... Méretre elég nagy, de nagyon egyszerű vele kitisztítani az almot, és a tiszta alom is könnyedén átesik a nagy lyukakon.
Alom:
A fedett alomra szoktatás meg általában úgy megy, hogy az új cica WC-t először fedél nélkül, majd fedéllel de ajtó nélkül, legvégül ajtóval használd. Az én cicám ugyan ismerte a fedett cica WC-t, de 2 hétig az érkezése után mi is ajtó nélkül használtuk, az ajtót felrakva meg a cicát beraktuk, hogy magától jöjjön ki. Sose volt baleset.
Majd elfelejtettem, hogy van egy ilyen alátétünk is a cica WC-hez:
Ugyanis a cica (hosszúszőrű) rengeteg almot kihord még a fedett WC-ből is (bár az ajtó felrakása előtt rosszabb volt), ebből egy jó részét az almosláda alátét felfogja, kevésbé hordja szét a lakásban.
Gondolom azért volt csupa pisi az alomtálca alja, mert állandóan lefolyt. Nálunk is ez volt, mert nem volt elég magas a tálca fala, ezért nem lehetett elég alommal megtölteni, és a pisi mindig sokkal mélyebbre folyt mint amennyit az alom fel tudott volna szívni.
A macskák szívesen használták ezt a fajta tálcát. De engem nagyon zavartak a szagok, meg hogy állandóan kikaparták a padlóra az almot, illetve a pisi-lefolyás is. Úgyhogy vettem nekik egy fedett macska wc-t kb. 7000 Ft-ért, és meg vagyok vele elégedve. De a cica valamiért nem szereti annyira mint az előzőt, a nyitottat.
Én amúgy nem is szoktam teljes alomcserés-takarítást tartani, mindig az elhasználódott részeket dobom csak ki belőle.
Volt a wc-hez szénszűrő is, de már elhasználódott, és kidobtam, de nem vettem újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!