Miért habzik a cicám szája? Hat hetes a kiscica, és nem evett semmi olyat ami ezt váltaná ki! Állandóan nyávog és bújik.! Mi az oka?
Nem bolhátlanítottál mostanában rajtuk, vagy a környezetet?
Én egyszer fürdettem meg egy cicámat bolhaírtó szerrel, lenyalta és utána órákig ömlött a nyál a szájából. Kapott tejet és másnapra semmi beje nem volt.
Dehogy veszett, be ne vedd...!
Észre sem vennéd ha az lenne, mert macskáknál nincs olyan jellegzetes tünete, mint a kutyáknál.
Ha kijár a cica, akkor lehet, hogy olyan bogarat evett (pl. büdös bogár, hangya) ami ezt a reakciót váltotta ki. Előfordulhat ilyen még bolhairtó nyakörvtől, vagy sampontól ha nem lett normálisan fürdetés után leöblítve. Illetve egyéb - számára kellemetlen ízű - dolgoktól. (növény, mosószeres víz, stb.)
Ez egy természetes önvédelmi reakciója a macska szervezetének, arra az esetre, ha valami méreganyag jutna a szájába. A habzás általában 10 - 15 perc alatt magától abbamarad. (illetve addig tart, amíg a macska érzi a kellemetlen ízt)
Ha bolhanyakörv van rajta, javaslom, hogy vedd le.
Az én egyik cicám kb 9 hónapos, és elkezdett habzódni a szája, adtam neki kb 2-3ml tejet, odatettem és megitta, azóta nem habzott a szája, szóval a tej segített, és nálam valószínűleg azért kezdett habzódni a szája mert előző nap fürdettem és kicsit habos maradt a szőre, mert nem nem bírtam vele, kapálódzott, karmolt, tehát be kellett fejeznem a fürdetést, így kicsit habos maradt, ő ezt lemosta másnap és az én cicámnak ettől kezdett el habzódni a szája. Szóval a fürdetéssel is vigyázni kell.
Remélem rendbe jött a cicád! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!