A ti cicatok hol szokta a telet tolteni?
Pince.
Az udvar felé olyan az ablak, hogy 20*25-ös téglalap formájú üveglapokból áll össze, ott az egyik ki van nyitva nekik, azon közlekednek szabadon. Belülre szoktam rakni faládákat, hogy kényelmesebben feljussanak, kint a földtől 20 centire van a nyílás alja, azt simán leküzdik. Lent van 14-16 fok a mínuszokban is, van papírdoboz, benne kiselejtezett törölköző. Kaját is ott kapnak, hogy ne fagyjon össze.
Már bent van lakásban minden cicám, de régen kint voltak.Melléképületbe6szerszámos, bicikli, stb tárolós/ szereltünk be egy radiátort, és télen oda bejártak, volt ott nekik egy régi heverő, fotel, stb.betéve, meg dobozokban plédek, stb.azokban aludtak.
Előtte míg ez nem volt, a házunk mellé, közvetlen a fala mellé téglából épített a férjem egy kis házat nekik, kb.mint egy nagyobb kutyaház, akkorát. Vettünk rá egy cicaajtót, igaz a lengőajtaját levettük, mert nem mentek be rajta, és helyette egy pléddarabot tettem oda, ne menjen be a hideg.És a lakásból egy vastag fűtéscsövet ebbe a kis házba kivezetett neki. Volt benne sok régi pléd, kb. 20-23 fok volt nekik mindig benne, imádták nagyon, de aztán ez a ház kellett kutyának, és akkor csináltuk meg nekik a fűtött melléképületet.
De volt egy idejáró cica is, akinek amúgy volt gazdája, de az előkertünkbe jött mindig kaját kérni, és mivel a gazdája nem törődött vele hol alszik, vettem neki egy fűthető autóba való üléshuzatot, amit a férjem beüzemelt neki valami trafóról/lehet hülyeséget írok, de már nem tudom miről üzemeltette, lényeg hogy nem 220 Volt/és ezt betettük egy fa kutyaházba, ajtóra pléd, és ebben 3 télen telelt ki a cica, jó meleg volt alatta, és a levegőt is felfűtötte kb.15-18 fokra.Sajnos utána elveszett a cica.
Téged raknálak ki -50 fokba aludni! Biztos jó éjszakád lenne.
Ha állatot tartunk, felelősek vagyunk érte. Amire alapból szüksége van a jólétéhez, azt csak mi tudjuk neki biztosítani, nekünk van kiszolgáltatva.Sivár érzelmű, lelketlen ember az, aki ezt nem érzi.
Az ilyen miért tart állatot? Nem kötelező tartani annak, aki csak hagyja szenvedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!