A cica véresre vakarja a nyakát és az álla alatt, mi lehet a baj? Mik a tapasztalatok? (orvossal már beszéltem)
Van barátomnak egy lány cicusa, egyedül van tartva és lakásban lakik kijárás nélkül, nyár végén lesz egy éves.. Kb. egy-két hónapja elkezdett vakarózni a nyaka körül, először csak a szőr kopott el, aztán már több sebhelye is van... állatorvossal konzultáltam telefonon, azt mondta nézzem meg a fülét nem atkás-e, de semmit sem láttam. Más okosságot telefonon keresztül nem mondott, azt mondta, váltsak tápot, de eleve nem Tescos macskakaját kap, hanem jót és több félét (emésztést elősegítő, szőrt tápláló, stb. /Acana, Purina, Eukanuba, stb.)...
Varrtam neki puha pamut zokniból egy pulcsit magas nyakkal, és úgy tűnt bevált, 2-3 hét alatt begyógyultak a sebek, a macskát se zavarta látszólag semmiben. Amint levettem róla, rá két napra ismét vakarózott, így megint rajta van a pulcsi.. Mivel ott most nem tudja magát vakarni, rákapott arra, hogy az álla alatt kaparja magát, és már ott is sebes... :S
Barátom szerint ne foglalkozzak vele majd helyrejön, de engem igenis zavar!
Mit javasoltok?
Én allergiára gyanakszom...
Mindenképpen látnia kellene egy normális orvosnak, mert ez így bármi lehet. Ahogy felettem is írták lehet gomba, de ahogy te is gyanítod lehet allergia is.
Egy kedves ismerősömnek a macskája pl. a parlagfűre és porra allergiás. S persze ez nála más tüneteket hozott elő, mint nálunk embereknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!