2 Nőstény macskánk van. Ti ivartalanítanátok őket?
Kemény lehetett neki 5 éven keresztül minden harmadik hónapban egy almot felnevelni, meg azért a vemhesség sem piskóta...
Egyre nehezebben fogja bírni ezt a hajszát. Szerintem érdemesebb lenne ivartalaníttatni. Így hosszabb, nyugisabb és boldogabb lesz a hátralévő élete. Egy 6 éves cica még nem öreg. Ne félj ettől. Keress egy jó orvost és vágjatok bele.
Bár nekem még csak másfél éves a nőstényem (eddig csak kandúrok voltak), de én is félek az ivartalanításról. Mégiscsak felnyitják a cicát, nem csak két apró vágás mint kandúrok esetében.
2 hete nincsenek már nálunk a kiscicák és valóban nagy melò volt mind a vemhesség, mind a nevelés (szerencsére csak három csöppség született). Anyacica fáradt volt, nyűgös. Nehéz volt vele nagyon. Mégegyszer nem szeretném végigcsinálni, és nem szeretném kitenni ennek a macskámat sem. Holnapután megyünk ivartalanításra... elég ideges vagyok.
Jobbat teszel neki azzal, hogy ivartalanítod. Sokkal több évet tölthettek így együtt, mintha tovább gyártaná a bébiket.
Minél előbb kellene mindkettőt, és de kérdező, ezt is szaporításnak hívják, hogy hagyod szülni őket a nagyvilágba, csak éppen háziszaporításnak, és baromira káros. Ilyenkor kb. az égből is kismacskák potyognak, a menhelyek, magánmentők tele, és minden egyes szülesztett kismacska a mentettektől veszi el a lehetséges gazdijelölteket.
Gondolom, szerencsétlen 6 éves nőstény kb. egy éves kora óta hoz le kb. évi 3 almot. Gondolj bele, milyen lenne, ha neked kellene szülni 12 éves korod óta minden 9 hónapban. Mert ez kb azon a szinten van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!