Hányhat a macskám a száraztáptól?
Nem lehet, hogy túl mohón eszik és csak az a probléma? (az én kutyámat úgy kellett lenevelni a mohóságról, "megtanítani" a száraz táp és csontok fogyasztásának mikéntjére: azóta megtanult "rágni", nem csak nyel.)
Hagyd a fenébe a Royalt, etess vele olyasmit, ami ízlik is neki, bevált és ki sem hányja. A nagy meleg befolyásolhatja a cicc étvágyát is, épp, mint pl. az embereknél is.
Száraztápot próbáltál már beáztatva adni neki?
Nem tudod vkinek továbbadni? Vagy vmi módon kisebb darabokra aprítani? Akkor lehet, ez volt a "tanulópénz" :(
Amíg meg nem tudod, melyik fajtá(k)nál állapodik meg a cicád, addig csak kimért tápot vegyél, ne ilyen nagy tételt !
Ami meg a Royalból rajtadmarad, tedd el.
Lehet, nem a kajával lesz baj, ha nem hány tőle minden alkalmommal.(Főleg, hogy ez a brutális meleg is kiválthat ilyesmit )
Én szemenként, kétszemenként adtam a kutyámnak a bogyókat (mint más pl. a nasit) és ha egyben nyelte le, legalább 10percig várnia kellett, míg másikat kapott. Néha 30-40 percbe is beletelt, míg az egész adagot megkaphatta: nem tetszett neki a csigatempó. De igen gyorsan "okult"és azóta, ha nagyritkán elkapja a hév, csak rászólok, hogy "rágd!" és máris "lassít" :))) , mert tudja, különben elveszem előle a tányért.
A cicák gyakran hánynak, én két esetnek nem tulajdonítanék nagyobb jelentőséget. Lehet a meleg is az oka, vagy a leggyakoribb ok: a szőrt próbálná kihányni.
Szerintem nem a táp okozza, ha még többször is ismétlődik, akkor érdemes csak ezen gondolkodni.
Ha nem szeretné, akkor pont nem habzsolná be, hanem elnyammogná, és akkor nem egész darabokat látnál a hányásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!