Hogy mondjam meg, hogy bolhásan nem kell a macska?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöméknél születtek kiscicák, kapok majd tőle egyet, de csupa bolha mind és nekem így nem kell, ők meg az egész házba beengedik őket mindenhová, az ágyba is. Nyakörvet még nem kaphatnak, még nagyon kicsik. Nálam csak benti lesz, nem akarom, hogy a házunk tele legyen bolhával. Hogy oldjam ezt meg? Megsérteni nem akarom.2017. júl. 31. 15:14
21/31 anonim válasza:
Szerintem mondd meg, hogy 10 hetes korukban szeretnéd elvinni a kiscicát, úgyse lesz tőle baja, ha még 1-2 hétig ottmarad az anyjával meg a többi cicával szocializálódni :) Én is 10 hetes korában hoztam el a kismacskámat és ő is csupa bolha volt és miután hazajöttünk, az volt az első dolgom, hogy vettem neki Frontline Combo cseppentőt (azt tudtommal pont 10 hetes kortól lehet alkalmazni), itt a kisállatkereskedésben 3000 Forint volt. És olyan délután 5-6 óra körül cseppentettem be vele és valamikor este 10-11 körül néztem meg, hogy van és láttam, hogy már nincs egy darab se benne. Mondjuk rájöttem, rosszul csináltam ezt a becseppentést, mert az egészet a cica bundájára raktam, pedig elvileg egy kicsit a fekhelyére is kell szórni, bár ez 3 hete volt és azóta nem láttam, hogy akár egy db bolha is lett volna benne, szóval nem hinném, hogy az ágyára került volna bolha, vagy ha igen, meg is döglött azóta :D
22/31 anonim válasza:
Jah utolsó vagyok, egyébként ha nem tudod később elhozni, vagy valami, akkor azt is csinálhatod, hogy egy vödörbe vagy valamibe, amibe belefér a cica, langyos vizet engedsz és beleteszed, majd benne tartod pár percig (a fejét nyilván nem kell belenyomnod, hogy megfulladjon szegény), így a bolhák megfulladnak. Mi is ezt csináltuk a másik macskánkkal, aki 8 hetes korában került hozzánk, szóval még nem lehetett volna becseppenteni és ezután megfürdettem és abbahagyta a vakarózást, meg nem is láttam rajta utána bolhákat. De amikor idősebb lett, a biztonság kedvéért neki is vettünk olyan Frontline-t, mert kinti cicák és bármikor rájuk kerülhet bolha, vagy tetű, vagy bármilyen élősködő, amikor itt mászkálnak a kertben meg mindenhol.
23/31 anonim válasza:
az én falumban is van ilyen zseniális nőből min 2, befogad minden macskat, aztán alig kapnak enni, fialnak orrba-szájba,és ő mondja magára hogy milyen joszivu hogy minden macskát befogad.XD egyébként kozold vele simán hogy benti cica lenne, nem szeretnél bolhákat. bár ilyen helyről nem csodálom ha beteg lenne a macska.. csináltass teszteket!
24/31 anonim válasza:
A kinti cicákon hiába írtod a bolhát, sajnos a többi macskától újra bolhás lesz, sajnos ez benne van a pakliban, ilyen esetben. Lehetetlen kivédeni. Ennek ellenére én is szoktam cseppet venni nekik és időnként kiírtom őket. Egyáltalán nem hanyagolom el őket es mindenuk meg van, de sajnos talalkoznak mas macskákkal akik ha bolhással elkaphatják. :( Amikor kis cica van, akkor általában zok is elkapjak, de csak ha elég idősek akkor merem őket kezelni. Nyakorvet nem szeretnek adni rajuk, felek, hogy fenn akadnak valahol miatta. Nem védem azokat akiktől el szeretned vinni a kiscicat, csak szeretnem,ha átgondolnátok,hogy ez nem mindig igénytelenség. (mire az új gazdi el akarta vinni a picit addigra mar sosem volt bolhás!). Annyit tudsz tenni, ha tényleg nem hajlandóak kiirtani belőlük, akkor vagy ott minden macskaba te cseppegtetsz (ha csak a tiedbe az vissza fertozodhet) vagy el viszed a kis macskát es amig nem hat a csepp addig egy külső helyiségben elzarod es csak utána viszed be a hazba.
25/31 A kérdező kommentje:
Persze majd a 8 macskát én fogom bolhátlanítani... Hát nem vagyok hülye.
2017. aug. 1. 11:05
26/31 anonim válasza:
Azért írtam a másik lehetoseget, hogy elviszed es utána bolhatlanitod azt az egyet. Ha ott marad es csak a tied bolhatlanitod az nem er semmit.☹
27/31 A kérdező kommentje:
Sajnos tejjel itatják őket pedig elvileg nem szabadna. Szilárd kaját még nem esznek, az anya macskának van még sok teje, nem tudom minek nyomatják beléjük a bolti szart.
2017. aug. 1. 11:37
28/31 anonim válasza:
Az a baj, te addig nem nagyon szolhatsz bele, amig naluk van. Minnel előbb hozd el es akkor úgy nevelheted ahogy helyesnek latod!
29/31 A kérdező kommentje:
Elhoztam végül, szerencsétlennek alig van szőre, azonnal lekezeltem, most hullanak ki belőle a döglött bolhák, úgy vakarózik, annyira sír. Már jó kezekben van.
2017. aug. 22. 17:10
30/31 anonim válasza:
örülök hogy Te gondolkodsz róla. idővel jobb lesz neki! majd visszanő a bundája is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!